Les campanes noves de Santa Bàrbara ja estan exposades

Aquest cap de setmana han estat exposades a l'església de Santa Maria de Capellades (i fins després de la Festa Major) les dues campanes noves que s’instal·laran a la Capella de Santa Bàrbara, a baix la Font de la Reina, perquè tots els feligresos que s’hi acostin les puguin veure i tocar.

La campana petita porta la imatge i el nom de Mare de Déu de Montserrat, i la gran la imatge i el nom de Santa Bàrbara. Han estat forjades en ferro i seran beneïdes a finals de setembre o durant el mes d’octubre pel Vicari Episcopal de la nostra zona, Mn. Jaume Berdoy. Només falta acabar el suport de ferro que les allotjarà, i que estarà instal·lat en breu a la Capella.


La part econòmica ha anat a càrrec dels mateixos capelladins, en diverses col·lectes especials que s’han anat efectuant a la parròquia des de l’any 2000, i per donacions voluntàries; així i tot hi ha hagut unes persones que, en veure que encara faltava una part important per a acabar de subsanar el deute, s’han fet càrrec de la despesa final perquè les campanes ja poguessin ser portades a Capellades.

Probablement per la Festa de Santa Bàrbara (que aquest any s’escau el diumenge 5 de desembre) ja es podrà sentir el seu so des de la seva ubicació definitiva. Aquest pas de fer construir unes campanes per a la capella de Santa Bàrbara és una de les darreres coses que faltava per acabar de condicionar el lloc.

Els Amics de la Capella de Santa Bàrbara, com tots sabeu, porten ja molts anys reunint-se de forma voluntària i altruista els divendres al matí i han dut a terme de mica en mica tota la reconstrucció de l’ermita i dels voltants. Només queda per acabar l’arranjament de l’antic cementiri, proper a la Capella, en el qual s’hi ubicarà segurament un petit jardinet. S’ha de valorar l’esforç realitzat pels “Amics” molt positivament.

"Capellades.net" (21/07/2005)
 • CAPELLADES: Campanes, campaners i tocs
 • Campanes (epigrafia, descripció): Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Capellades.net (2005)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 26-11-2020
  Convertir a PDF