Qui pagarà el nou campanar de Rosselló?

El Bisbat de Lleida diu que no té diners, el consistori recela perquè l'església no és de propietat municipal, i el departament de Cultura espera a que hi hagi un pressupost de reconstrucció

L'església de Rosselló, sense campanar - Autor: VELASCO, Albert
L'església de Rosselló, sense campanar - Autor: VELASCO, Albert

Una setmana després de l'esfondrament del campanar de Rosselló, no està gens clar què passarà amb l'església del municipi, que llueix actualment mig en runes. En els darrers dies s'han succeït les mostres de suport al consistori de la localitat per part de polítics i entitats, si bé encara ningú no s'ha compromès a posar diners per tal que Rosselló tinguin un nou campanar.

El Bisbat diu que no té diners, i Cultura, a l'espera d'un pressupost de reconstrucció

El Bisbat de Lleida, que és el propietari de l'edifici, ja va ha anunciat que no té diners per afrontar una obra d'aquestes característiques, per la qual cosa ha deixat caure que hauran de ser les administracions les que afluixin la bossa. Tot i aquesta petició, cap d'elles ha fet encara un pas endavant, i no se'n preveu cap fins que no hi hagi sobre la taula una xifra aproximada del que costarà refer l'església o, en la seva variant, enderrocar-la i fer-la de nou.

Rosselló recela d'invertir en un edifici que no és de propietat municipal

Des del consistori de Rosselló s'assegura que cal esperar a que hi hagin dades concretes per tal de prendre una decisió consensuada amb els veïns, que el passat dimecres ja van reunir-se per tractar sobre el futur de l'edifici. Tot i això, des de l'Ajuntament de Rosselló no es veu amb bons ulls que els diners per l'església surtin de les arques municipals atenent que aquest edifici no és ni serà propietat municipal.

En aquest sentit, l'Ajuntament preveu iniciar converses amb el Bisbat i amb el Departament de Cultura, que també ha ofert col·laboració però sense detallar cap xifra econòmica, amb l'objectiu de fixar un full de ruta que faci possible una reconstrucció de l'església sense que cap de les parts en surti especialment afectada econòmicament.

LLOBET, Àlvar

Nació Digital (08-02-2016)

 • ROSSELLÓ: Campanes, campaners i tocs
 • Destruccions de campanars i campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar simple
  Buscar complet
  © Nació Digital (2016)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 04-08-2020
  Convertir a PDF