L’Ajuntament de la Llacuna posa a l’hora el rellotge del campanar


L’Ajuntament de la Llacuna ha portat a terme durant el passat mes de gener la reparació del rellotge del campanar de l’església de Santa Maria, un rellotge que es caracteritza, no per la seva antiguitat, sinó per constar de 4 esferes, és a dir que es visible en cada una de les 4 cares de la torre del campanar.

El rellotge que no marcava correctament l'hora estava molt malmès i es trobava deteriorat degut al pas del temps i a les condicions climatològiques adverses, pluges, gelades, vent,... Un mestre rellotger ha reparat el mecanisme que no ha calgut substituir sinó que s’ha pogut conservar amb una bona neteja i reajustaments tècnics.

L’església de Sant Maria va ser aixecada entre el 1620 i el 1676 i és d’estil gòtic. Consta d'una sola nau coberta amb voltes de creueria, sis capelles laterals i absis poligonal i guarda un retaule neoclàssic del 1858 a l'altar major amb un petit cambril amb la imatge de la Puríssima sota l'advocació de Santa Maria de la Llacuna. El campanar consta de dos cossos. Un primer cos amb les seves finestres, una a cada cara; hi pengen dues campanes. Un segon cos, una torrella quadrada construïda fa uns 60 anys, en la qual en cada una de les cares hi figuren esferes del rellotge.

L’ajuntament es mostra molt satisfet d’haver recuperat el funcionament del rellotge del campanar de Santa Maria i que pugui seguir marcant el pas del temps de tots els llacunencs i forans.

REDACCIÓ

infoanoia.cat (11-02-2016)

 • Parròquia de Santa Maria - LA LLACUNA: Campanes, campaners i tocs
 • LA LLACUNA: Campanes, campaners i tocs
 • Rellotges: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © infoanoia.cat (2016)
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  : 26-05-2022
  Convertir a PDF