El Bisbat reitera que no podrà pagar tot sol les obres del campanar de Rosselló

Ha demanat a l'alcalde que convoqui una reunió amb totes les institucions implicades per abordar el finançament de la reconstrucció del temple

L'església de Rosselló, sense campanar - Autor: VELASCO, Albert
L'església de Rosselló, sense campanar - Autor: VELASCO, Albert

Després que s'esfondrés el campanar de l'església, Rosselló encara no sap si tindrà un nou temple o es rehabilitarà el que queda en peu. En aquest sentit, el rector de la localitat encara no s'atreveix a pronunciar-se sobre aquesta qüestió, si bé insisteix en el fet que sense l'ajuda de les administracions públiques serà impossible que el Bisbat sol pugui afrontar les despeses dels treballs.

Les obres per acabar de desenrunar l'església de Rosselló (Segrià) i consolidar les parets que han quedat dretes acabaran divendres que ve, segons han confirmat els responsables de l'obra al rector de la població, Víctor Espinosa. El Bisbat ha demanat a l'alcalde, Josep Abad, que convoqui una reunió amb totes les institucions implicades per abordar el finançament de la reconstrucció del temple.

Una trobada que demana que es faci quan abans millor. De moment, però, encara no està acabat l'informe que que ha de quantificar econòmicament els treballs ni tampoc el que ha de detallar les causes de l'esfondrament del campanar el passat 29 de gener.

Espinosa ha explicat que caldrà enderrocar la paret que quedava darrere del campanar i que els tècnics han pogut certificar que està en molt mal estat un cop han pogut accedir a l'interior del temple.

LLOBET, Àlvar

Nació Digital (08-02-2016)

 • ROSSELLÓ: Campanes, campaners i tocs
 • Restauració de campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Nació Digital (2016)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 25-05-2020
  Convertir a PDF