Acta de la Junta General Ordinària (04/02/2006)

Acta de la Junta General Ordinaria (04/02/2006)

Primera Junta Ordinària de l'Associació de Campaners de la Catedral de València, justament 10 mesos després de la seua constitució formal, amb el següent ordre del dia:

Els campaners, minuts abans de començar la Junta
Junta dels Campaners de la Catedral de València

Acta de la Junta

Comença la Junta General Ordinària després de les campanades del Micalet a les 17 hores en punt, en segona convocatòria a la sala de les campanes de la torre del Micalet. Hi assisteixen Paco, Marcos, Juan Miguel, Vicente Pérez, Raúl, Lluís, Ignasi, Xavier, Francesc, Paco Rey, Norberto, Vicent España, Pepe i Francesc Llop pare.

1. Lectura de l'acta anterior

En primer lloc, Marcos llig com a secretari un resum de les conclusions tretes de la celebració de l'anterior Junta, on es va constituir formalment l'associació, es van elegir càrrecs i es van proposar diverses activitats per a la celebració dels centenaris d' algunes campanes.

2. Decisió sobre pagament de quotes

En l' anterior junta, tot i que es va parlar de les quotes per a la nova associació, finalment no es va fixar cap com a definitiva, amb la qual cosa en tot l'any 2005 no s'ha cobrat cap quota. Francesc informa que el segur ja està contractat i que costa uns 16 € per persona però que això es pot finançar amb els concerts, subvencions o altres activitats.

La quota que proposava Francesc, de 5 ó 10 €, certament representa uns ingressos mínims per a l'associació, per la qual cosa es discuteix pujar l'import. Després d'un llarg debat, es fixa la quota anual dels Campaners de la Catedral de València en 15 € per campaner, tot i que aquest any siguen 30 €, per a poder recuperar el no pagament de l'any passat.

Es posa èmfasi en la importància del pagament per banc per que el cobrament de la quota siga senzill i dinàmic. Marcos s'encarregarà d'arreplegar els números de compte dels campaners que encara no li l'han comunicat.

3. Informació sobre el procés de restauració del "Manuel"

El passat 30 d'abril es va baixar el Manuel per portar-lo al taller d' Electro-Recamp, en Albaida, que s'està encarregant de la seua restauració. En aquests moments està en muntatge la truja, d'un tipus de fusta molt pesat i que resisteix la humitat. La data de tornada a la seua ubicació original és encara indeterminada, degut al tema que ens ocupa al següent punt.

4. Proposta d'activitats amb motiu de la visita del Papa a València

El proper mes de juliol el Papa Benet XVI visitarà València per a presidir la missa de la V Trobada Mundial de les Famílies. Tot i que ha hagut un projecte de fundició d' una gran campana de vol commemorativa de l'encontre, aquest ha sigut recentment rebutjat.

És per això, i tenint en compte que l'Església està interessada en portar alguna campana a l'escenari de la missa, que es proposa que, aprofitant que el Manuel pròximament estarà llest, es podria portar aquesta campana a les proximitats de l'altar papal per a realitzar alguns tocs corresponents a les celebracions que es realitzen.

Es fa una votació que queda de la següent manera: 12 vots a favor, 1 en contra i 1 abstenció. S'aprova proposar al Capítol Catedralici aquesta opció, com a alternativa a altres propostes anteriors menys adients per a l'ocasió, com portar el campanomòbil, que ha sigut reclamat per Generalitat Valenciana, amb la qual cosa ja no es pot fer servir.

Per altra banda, Xavier proposa també la realització d'un vol general de totes les campanes de la ciutat, activitat ja apareguda en premsa pel comunicat fet per Francesc a l'agència AVAN, on també es diu de fer el Vol de Lluminàries a la Catedral, per a l'arribada del Papa a la ciutat.

5. Proposta d'activitats (tocs, restauracions, concerts, publicacions)

Pel que fa als concerts, es fa incidència en la seua importància per a la difusió i per a obtindre ingressos per a l'Associació. En qualsevol cas es recorda la necessitat de la dignitat a l'hora de la seua organització, i es diu que si no es fan més és simplement per la falta de gent a l'hora de la seua execució, ja que sempre acudeixen els mateixos.

Quant a la pàgina web dels Campaners de la Catedral, Vicente Pérez apunta que aconsegueix una difusió impressionant, Marcos diu que és l'aparador que ens dóna a conèixer a major quantitat de gent i Francesc ho corrobora anunciant que, segons els nous comptadors propis de visites, es reben de 80 a 100 visitants diaris. Açò, sumat a l'interés que mostra l'agència AVAN per les comunicacions de premsa sobre notícies sobre campanes, ens assegura també una destacable difusió de les nostres activitats.

Finalment, sobre les publicacions es comenta que l'antiga revista del Gremi era molt costosa de fer, menys rentable i arribava a molt menys públic que Internet, raons per les quals no s'ha fet cap publicació en paper últimament. Com a màxim es podria fer alguna publicació commemorativa dels centenaris que consistira en una recopilació de textos històrics sobre les campanes del Micalet.

6. Precs i preguntes

Sense cap qüestió, i amb el toc del Micalet a les 18 hores, es considera finalitzada la Junta.

Marcos BUIGUES METOLA, Secretari dels
CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (04-02-2006)
 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
 • Visita del Papa a València: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (2006)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 19-01-2021
  Convertir a PDF