Neteja del campanar de Sant Esteve

Aquesta primera fase de restauració, pressupostada en 12.000 euros, consisteix en l'eliminació d'herbes, elements decoratius en perill de caure i tapar fissures

Operaris de Trever fent les tasques de neteja al campanar - Autor: L'ACTUAL.CAT
Operaris de Trever fent les tasques de neteja al campanar - Autor: L'ACTUAL.CAT

Aquesta setmana han començat els treballs inicials de la restauració del campanar de l'església de Sant Esteve per treure les herbes, els ornaments decoratius amb perill de desprendre, i tapar fissures. Aquesta primera fase de restauració té un pressupost de prop de 12.000 euros. Les obres iniciades amb caràcter urgent es poden realitzar gràcies als estudis tècnics i ajut econòmic del mateix bisbat de Terrassa a la parròquia amb el compromís d'anar-los retornant. Els treballs de restauració van a càrrec de l'empresa Trever de Castellar i es preveu una durada d'uns 10 dies. "Després ja vindrà la feina de condicionament del campanar i la restauració definitiva", constata mossèn Fluriach de la parròquia de Sant Esteve. Segons Fluriach, les darreres intervencions que es van fer al campanar van ser el 1987 quan es va actuar a la part de ferro del campanar i "es pot dir que no s'ha arreglat el campanar des de fa ben bé 50 anys".

La restauració i recuperació total del campanar és un dels objectius que s'ha proposat la comissió d'arxiu i patrimoni de la parroquia atenent el que representa el mateix campanar com a símbol del poble. La intenció és que, "amb aquestes mínimes intervencions sigui visitable", afegeix el mossèn. D'aquesta manera es vol que el 19 de juny el campanar estigui a punt "per fer unes jornades obertes". La jornada de portes obertes es completaria amb una visita guiada a la cripta "que també estem netejant" i "un petit tour pel campanar". Aquesta intervenció coincideix també amb la reforma dels parterres d'entrada a l'església.

L'ACTUAL.CAT

lactual.cat (27-05-2016)

 • CASTELLAR DEL VALLÈS: Campanes, campaners i tocs
 • Restauració de campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © lactual.cat (2016)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 25-05-2020
  Convertir a PDF