ARCA denúncia la instal·lació d'unes antenes al campanar de l'església nova de Calonge

ARCA denúncia la instal·lació d'unes antenes al campanar de l'església nova de Calonge - Autor: ARCA
ARCA denúncia la instal·lació d'unes antenes al campanar de l'església nova de Calonge - Autor: ARCA

ARCA com a entitat que vetlla per la conservació del Patrimoni Cultural de Mallorca veu amb preocupació la instal·lació d'unes antenes telefòniques a les torres campanars d'algunes esglésies del municipi de Santanyí.

Unes setmanes enrera fou instal·lada una antena telefònica a la torre campanar de la parròquia de Santanyí, però degut a la presió veïnal, aquesta ha estat desinstal·lada.

Malauradament, les esglésies de Calonge i s'Alqueria Blanca encara tenen instal·lades aquestes antenes telefòniques, les quals donen una mala imatge estètica dels edificis en qüestió i va en contra de la legislació en matèria de Patrimoni Històric.

L'església nova de Calonge fou construïda entre 1903 i 1909, dins un estil neoromànic i qui dissenyà els plànols fou Mn. Antoni Maria Alcover. Aquest és un element protegit dins el catàleg muncipal de Santanyí.

ARCA s'ha adreçat al Consell de Mallorca i Ajuntament de Santanyí

ARCA ha demanat a l'Ajuntament de Santanyí i a la Direcció Insular de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca que comprovin si les antenes telefòniques instal·lades als campanars de les esglésies de Calonge i s'Alqueria Blanca tenen els permisos corresponents i s'adapten a la llei de Patrimoni Històric.

Si no fos així, ARCA ha demanat que aquestes antenes siguin retirades per la mala imatge estètica que provoquen a aquests edificis.

ARCA

Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (08-06-2016)

 • Parròquia de Sant Miquel de Calonge - SANTANYÍ: Campanes, campaners i tocs
 • SANTANYÍ: Campanes, campaners i tocs
 • Campanars: usos visuals i simbòlics: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Convertir a PDF

  Connectats: 18 Visitants: 18 Usuaris: 0