Els Campaners del Micalet de València guardonats pels Premis Europa Nostra 2016

Des de fa uns 30 anys, els "Campaners de la Catedral de València" es dediquen voluntàriament i apassionadament a mantindre la música comunitària més antiga, la música de les campanes, des de la Torre del Micalet. A banda de tocar durant tot l’any les festes més importants de la Ciutat, realitzen treballs de manteniment, conservació i difusió, però sobretot d’investigació i difusió d'aquest patrimoni sonor.

Aquesta manifestació cultural va ser protegida com a Bé d’Interés Cultural Immaterial per la Generalitat, el 2013. Ara, segons recull la web del Museu Valencià d’Etnologia, han sigut guardonats amb una Menció Especial del Jurat d’Europa Nostra 2016 per la seua tasca de recuperació i implicació de voluntaris de totes les generacions, que fa de la Torre del Micalet un espai per compartir el coneixement i per divulgar-lo a la comunitat.

La societat valenciana està d'enhorabona, ja que aquest reconeixement dóna visibilitat a una expressió cultural discreta però que tots podem escoltar. Un exemple més de com la comunitat és capaç d'organitzar-se per tal de ser la portadora i creadora del patrimoni més singular, expliquen des del Museu.

REDACTAVEU

La Veu (04-04-2016)

 • Catedral de Santa Maria - VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
 • Reconeixement públic de campaners: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © La Veu (2016)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 27-10-2021
  Convertir a PDF