Albaida restaurarà l'edifici dels cellers del Palau dels Milà i Aragó

L’ajuntament d’Albaida signa un conveni amb la Diputació Provincial de València per al projecte de conservació i restauració de l’edifici corresponent als antics cellers del Palau dels Milà i Aragó, per a la seua dedicació a la futura escola de campaners, que formarà part del Museu Internacional del Toc Manual de Campanes, MITMAC.

Aquest projecte que dispondrà d’un pressupost de 50.000€ s’inclou dintre dels 21 nous projectes turístics inclosos en el Pla d’infraestructures Turístiques 2016 desenvolupat per la Corporació Provincial en coordinació amb l’Agència Valenciana del Turisme (AVT) i que tenen com a finalitat “potenciar el valor turístic de les comarques valencianes, que moltes vegades és converteix en el motor que tira del nostre territori”.

L’ajuntament d’Albaida ha fixat que aquesta obra de conservació i restauració de l’esmenta’t espai, al qual s’accedeix mitjançant una porta situada a la mà dreta de l’arc del segle XVIII que comunica amb l’Església, vaja dedicada a la futura escola de campaners, que disposarà de diversos elements. Entre aquestos, és troba una rèplica de les campanes del campanar d’Albaida, que formaran part de la unitat didàctica.

A més a més, aquesta obra permetrà perpetuar el Toc Manual a la localitat d’Albaida, tradició que la població ha mantingut des de el segle XIII i va ser declarada Bé d’Interés Cultural Immaterial per la Generalitat l’any 2013. L’escola estarà oberta a totes les poblacions que vullguen recuperar el toc manual de campanes i disposarà, també, d’un campanar mòbil per acostar les campanes a altres pobles així com un espai per a tallers infantils, una unitat didàctica pròpia que contarà amb les tecnologies més innovadores i panells informatius del món campaner. Amb tot, un dels objectius és formar part del conservatori de música d’Albaida i que el col·legi estiga reconegut com l’escola oficial de campaners de la Comunitat Valenciana.

L’ajuntament d’Albaida pretén començar l’execució d’aquesta obra mitjançant l’ajuda establerta pel Patronat Provincial de Turisme de la Diputació i amb recursos propis. Aquest projecte compta amb un pressupost de contracta de 50.000€ i ajudarà principalment a posar la primera pedra del primer museu del món dedicat al Toc Manual de Campanes.

AJUNTAMENT D'ALBAIDA

La Veu Diari Digital del País Valencià (22-12-2016)

 • MitMac - Museu Internacional de Tocs Manuals de Campanes - ALBAIDA: Campanes, campaners i tocs
 • ALBAIDA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS D'ALBAIDA (ALBAIDA) : Tocs i altres activitats
 • Museus i exposicions de campanes i tocs: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © La Veu Diari Digital del País Valencià (2016)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 25-04-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 106 Visitants: 105 Usuaris: 1 - alepuz