Millores al campanar de Palamós per seguretat

S'actua a l'arrebossat exterior, a les baranes i als suports de les campanes

Es reforça la il·luminació exterior

La bastida al campanar, que es va fer el segle XVI adequant l'antiga torre del Consell, que data del segle XIV - Autor: TRILLAS, Joan
La bastida al campanar, que es va fer el segle XVI adequant l'antiga torre del Consell, que data del segle XIV - Autor: TRILLAS, Joan

Les obres de millora del campanar de Palamós han començat amb els treballs a l'arrebossat exterior i la reparació d'esquerdes, la impermeabilització dels paviments, la consolidació de les baranes de les escales interiors i la substitució dels actuals suports de les campanes. Aquests treballs són realitzats per una empresa especialitzada i el seu cost és de vora 30.000 euros. Coincidint amb aquesta millora, l'Ajuntament de Palamós també reforçarà la il·luminació exterior del campanar amb la instal·lació de quatre nous focus, que s'emplaçaran a la plaça de l'església.

Durant dos mesos la façana de la torre del campanar, des de la plaça de l'Església i el carrer d'Ave Maria, estarà embolcallada per una bastida des d'on els operaris duran a terme les tasques d'arranjament.

A banda d'aquesta actuació, l'Ajuntament de Palamós també té previst eliminar el graó d'entrada a l'església que actualment dificulta l'accés de persones amb mobilitat reduïda.

Reforcen la il·luminació

L'actuació, segons l'alcalde, Lluís Puig, també preveu reforçar la il·luminació exterior amb focus que a la plaça de l'Església i dirigiran la seva llum al campanar. El projecte també inclou dos nous fanals per il·luminar la plaça de l'Església, així com la renovació del quadre de control.

TRILLAS, Joan

El Punt Avui (14-01-2017)

 • PALAMÓS: Campanes, campaners i tocs
 • Restauració de campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © El Punt Avui (2017)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 13-06-2021
  Convertir a PDF