Imatges del campanar de Llerona en un vídeo del papa Francesc

En el darrer missatge de vídeo que ha fet el papa Francesc apareix l’església de Llerona, a les Franqueses. Hi surt el campanar però també l’interior en unes imatges gravades expressament per aquest treball. El vídeo en castellà ja ha tingut més de 20.000 visites.

Un moment de l’enregistrament - Autor: LA MACHI
Un moment de l’enregistrament - Autor: LA MACHI

El papa Francesc no ha estat mai a l’església de Santa Maria de Llerona, però segur que ja l’ha vista en el primer vídeo de l’any de la col·lecció Vídeo del papa, penjat a You Tube des del 9 de gener i que ja ha tingut unes 20.000 visites. Aquesta entrega està dedicada a la unitat dels cristians i inclou imatges interiors i exteriors de l’església preromànica de Santa Maria. Els creatius del nou missatge que dóna el propi papa la van considerar “una església molt característica”, explica Juan Della Torre, fundador de La Machi, l’agència que ha ideat el projecte. El rodatge es va fer al desembre.

Només una obertura al campanar

Els veïns i coneixedors d’aquesta església que data del segle X van detectar de seguida que s’havia manipulat la imatge de la façana del campanar de l’església. De les quatre obertures del campanar, en el vídeo només n’hi apareix una i està centrada. Aquest canvi es va fer en fase de postproducció, segons Della Torre, “perquè tingués més simbologia aquesta campana, que significa la unitat dels cristians”. La resta de les imatges rodades a Llerona estan fetes a l’interior, a tocar de l’altar.

El vídeo en què es veu l’església de Llerona forma part de la col·lecció Vídeo del papa, que va començar l’any passat i que publiquen un cop al mes missatges breus del pontífex, amb to de pregària. S’hi han treballat temes com ara el diàleg interreligiós, l’esport o el respecte pels pobles indígenes.

MAS, Josep

El 9 Nou.cat (22-01-2007)

 • Parròquia de Santa Maria de Llerona - LES FRANQUESES DEL VALLÈS: Campanes, campaners i tocs
 • LES FRANQUESES DEL VALLÈS: Campanes, campaners i tocs
 • Campanars: usos visuals i simbòlics: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © El 9 Nou.cat (2007)
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 04-10-2022
  Convertir a PDF