C's acusa Ribó d'atacar les tradicions i Soriano destaca el seu suport als campaners

Giner assenyala que «per a prohibir no fa falta un alcalde» i la regidora destaca que el procediment és de 2008

El portaveu de Ciudadanos en l'Ajuntament de València, Fernando Giner, va demanar ahir a l'alcalde de València, Joan Ribó, «que cesse amb el seu atac a les tradicions dels valencians» i, en concret, «amb la tradició dels campanars». «L'obligació d'un alcalde és consensuar i arribar a una solució amb totes les parts. Per a açò, ha de cessar amb l'atac que està realitzant a les tradicions dels valencians i asseure en la mateixa taula a l'administració, els veïns i els campaners», va assenyalar Giner.

«Ribó ha demostrat que és un alcalde que no compartix ni les tradicions ni el consens. Per a prohibir no fa falta un alcalde. Això és la via fàcil mentre el complex és consensuar i aconseguir una solució creant àmbits de convivència. Existixen ferramentes per a consensuar una solució entre tots els implicats»,va afegir. Giner va apuntar que a la Comunitat Valenciana hi ha campanars declarats Bien de Interés Cultural (BIC). «La cultura dels valencians té campanars i, per açò, hi ha diversos declarats BIC. No anem a permetre que l'alcalde acabe amb les nostres tradicions», va concloure.

Estes declaracions del grup municipal de Ciudadanos van tindre ahir reposada per part de l'ajuntament, més concretament de la regidora delegada de Calidad Ambiental, Pila Soriano, qui va assenyalar que «el Govern de la Nau ha demostrat el seu suport a les tradicions. En concret, des de Cultura Festiva s'han augmentat les subvencions al Gremio de Campaneros i als Maestros Campaneros; des de Govern Interior s'ha recuperat el toc original del carillón i des de Cultura s'està realitzant una gran publicació que posa en valor als Campaneros i tota la labor que exercixen».

Així mateix, Soriano va insistir que «la ideologia a la qual es referix el senyor Giner és tan senzilla com apostar pel compliment de les ordenances municipals, atendre els problemes de la ciutadania i facilitar terminis per a corregir deficiències que comporten molèsties a la ciutadania. El procediment seguit amb totes les queixes per contaminació acústica és el seguit des de 2008 i el senyor Giner confon conceptes perquè preferix fer-li el treball brut al PP a costa del benestar de la ciutadania i del compliment de l'ordenança aprovada en 2008».

PAÑOS, José V.

Levante - El Mercantil Valenciano (29-01-2017)

 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
 • Soroll i denúncies: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Levante - El Mercantil Valenciano (2017)
  © Campaners de la Catedral de València (2017)
  campaners@hotmail.com
  : 23-11-2017
  Convertir a PDF