Vila-real celebra el concert de l’antevigilia de Sant Jaume al campanar de l’Arxiprestal


Vila-real celebra el concert de l’antevigilia de Sant Jaume al campanar de l’Arxiprestal - Autor: REVISTA POBLE

Vila-real celebra el concert de l’antevigilia de Sant Jaume al campanar de l’Arxiprestal - Autor: REVISTA POBLE

Vila-real va celebrar la festa prèvia al dia de Sant Jaume, amb el tradicional concert de l’antevigilia, que inclou el repic de campanes que es va realitzar des de la part alta del campanar de l’església a la qual dóna nom el sant.

L’activitat, organitzada per la Regidoria de Tradicions juntament amb la Unió Musical La Lira i Amics de les Campanes, va començar a les 22.30 hores. Prèviament, a les portes del temple es va oferir un porrat popular i tot seguit es va realitzar el toc de l’Ave Maria, a càrrec de membres de Amics de les Campanes.

Seguidament, el públic va poder gaudir del concert de l’antevigilia, que es va oferir des de la part alta del campanar, en el qual els tocs de les campanes es van alternar amb la música de la Banda de Música de la Unió Musical La Lira, els membres de la qual van preparar la interpretació d’un ampli i variat repertori.

Com cada any, la cita es va organitzar per a seguir contribuint al manteniment d’una tradició molt arrelada a la ciutat, com és honrar al patró que dóna nom a l’església Arxiprestal. Un esdeveniment que va comptar amb un intens treball previ per part de les dues entitats que van protagonitzar el concert, tant amb la preparació i assaig de les peces musicals, com amb l’esforç que va suposar el trasllat de tots els instruments musicals fins a la terrassa del campanar per l’estreta escalinata de la torre.

REVISTA POBLE

Revista Poble (24-07-2017)

 • VILA-REAL: Campanes, campaners i tocs
 • AMICS DE LES CAMPANES (VILA-REAL) : Tocs i altres activitats
 • Campanars: usos visuals i simbòlics: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Revista Poble (2017)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 28-03-2020
  Convertir a PDF