La reconstrucció del campanar de Rosselló, s'inicia a finals de setembre

Es preveu que a les festes de Nadal, ja s'hi pugui oficiar actes religiosos


Les obres de reconstrucció de l'església de Rosselló s'iniciaran finalment al setembre. Es preveu que al desembre, coincidint amb les festes de Nadal, ja s'hi puguin oficiar actes religiosos

La setmana vinent, els tècnics de l'empresa constructora faran proves de lloses, textures i colors dels materials que s'empraran en la reconstrucció. El campanar de l'església de Sant Pere de Rosselló es va esfondrar el 29 de gener del 2016. El temple -declarat Bé Cultural d'Interès Local- es va construir entre els anys 1756 i 1760, és propietat del Bisbat de Lleida i s'hi havien fet manteniments de forma esporàdica.

El Bisbat de Lleida, el Departament de Cultura i la Diputació de Lleida, conjuntament amb l'Ajuntament de Rosselló, van tancar un acord per al finançament de la primera fase de les obres de reconstrucció de l'església de Rosselló, amb un cost d'uns 224.000 euros, que se centraran en el recobriment de la part i en la consolidació i habilitació del temple per tal que pugui tornar a acollir de nou oficis religiosos. Pel que fa a la segona fase dels treballs, es deixa per més endavant a l'espera de reunir el finançament necessari, que serà d'entorn uns 280.000 euros.

UA1 LLEIDA

ua1.cat (02-02-2016)

 • ROSSELLÓ: Campanes, campaners i tocs
 • Restauració de campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © ua1.cat (2016)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 25-05-2020
  Convertir a PDF