El Campanar de Reus tornarà a repicar per la Festa Major de Sant Pere

La novetat d'enguany és el Toc de la Festa Major Petita

Un dels escoltes fa repicar les campanes
Un dels escoltes fa repicar les campanes

Com ja és habitual, des de fa 17 anys, els Campaners de Reus faran sonar el campanar de forma manual i tradicional recuperant els antics tocs amb motiu de Sant Pere. La novetat d'enguany és el Toc de la Festa Major Petita, a càrrec dels grups de Ràngers i noies Guia, d'11 a 13 anys, dels agrupaments escoltes Misericòrdia i Montsant Cim. Aquest es podrà escoltar el dimarts, 27 de juny, a partir de les 6 de la tarda, i es farà amb les campanes de Sant Pau i Misericòrdia.

Acompanyarà el seguici infantil des del seu inici fins a l'entrada a plaça dels elements. Atès que no hi ha constància històrica de cap toc infantil ha calgut crear-ne un de nou i per a fer-ho s'han analitzat els antics tocs vinculats a la festa i a les processons i se n'ha creat un de nou que guardi similituds amb els altres.

El dia de Sant Joan després del pregó i de la primera Tronada, celebraran l'inici de la festa amb la versió curta del Toc General, amb totes les campanes. Aquest també serà l'encarregat d'acompanyar l'anada a Completes del dia 28 i la processó solemne de Sant Pere, el dia 29. Enguany, per segon any consecutiu, es podran ventar les campanes del primer pis, després que l'any passat recuperessin el moviment.

El Toc de Festa, de 15 minuts de durada, es podrà escoltar la vigília, dia 28, a les 9 del matí, a les 12 i a les 5 de la tarda, i el dia de Festa Major, a les 9 del matí i a dos quarts de 6 de la tarda, per anunciar la festivitat i també la sortida dels gegants.

El matí de Sant Pere, portes obertes al Campanar

Els Campaners, joves voluntaris dels 2 agrupaments escoltes, també són els encarregats d'organitzar la tradicional jornada de portes obertes al Campanar el dia de Sant Pere al matí. Serà el dia 29 de 10 del matí a dos quarts d'1 del migdia. La visita té el preu simbòlic d'un euro per persona que servirà per millorar la tasca de l'entitat i l'organització de les mateixes visites.

REDACCIÓ

Reus Digital (10-06-2013)

 • Església Prioral de Sant Pere - REUS: Campanes, campaners i tocs
 • REUS: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE REUS (REUS) : Tocs i altres activitats
 • Tocs manuals de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Reus Digital (2013)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 21-02-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 25 Visitants: 25 Usuaris: 0