"Fins que no baixi el nivell de Sau no sabrem què li passa al campanar"

L'alcalde de Vilanova, Joan Riera, certifica que el campanar s'inclina. Les fotos de la gent que feia activitats aquàtiques amb l'arcada del campanar va fer sortir el problema.

El campanar del pantà de Sau, que aquest estiu continua colgat d’aigua en la seva major part, s’inclina. Així ho ha certificat l’alcalde de Vilanova, Joan Riera, que, tot i això, no vol aventurar-se a dir què passarà.

“Estem pendents de saber el diagnòstic. Quan sapiguem la malaltia haurem d’aplicar el remei. Fins que no baixi el nivell de l’aigua no sabrem què li passa al campanar”, va explicar Riera en declaracions a EL 9 TV.

“La gent que fa activitats aquàtiques a Sau, i que es feien la típica foto amb la piragua al mig de l’arcada del campanar, fa un any van començar-ho a dir: ‘Sembla que s’inclini”. Des d’aleshores, ho han anat controlant i d’un temps cap aquí ha estat més agreujat”, explica Riera.

A simple vista no s’aprecia i, segons Riera, tampoc se sap quin grau de gravetat revesteix. “No sabem si ha cedit la cúpula, si és un moviment de terres, si hi ha alguna fissura... No ho sabem”, s’excusa a l’espera que, durant el setembre, es pugui precisar a què es deguda aquesta inclinació.

Serà aleshores quan es podrà pensar a actuar-hi: “La intenció és que es mantingui dret, perquè és el termòmetre de la sequera de Catalunya. L’any que ve fa 50 anys que es va omplir el pantà de Sau i, si no tenim l’emblema principal, malament anem”, conclou.

EL9NOU (04-09-2012)

 • Campanar de l'església vella de Sant Romà de Sau - VILANOVA DE SAU: Campanes, campaners i tocs
 • VILANOVA DE SAU: Campanes, campaners i tocs
 • Destruccions de campanars i campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2023)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 30-01-2023
  Convertir a PDF