Comencen la reparació del campanar del Poal

Comencen la reparació del campanar del Poal - Autor: GÓMEZ, J.
Comencen la reparació del campanar del Poal - Autor: GÓMEZ, J.

El Poal ha iniciat aquesta setmana les obres per reparar el campanar de l’església de Sant Joan Baptista. El municipi va decidir retirar a la primavera la barana que coronava la torre, que amenaçava de desprendre’s ja que s’havia deteriorat amb el pas del temps. Després de la revisió i reparació dels elements decoratius, ara s’ha procedit a iniciar la remodelació. En concret, aquelles parts que s’han pogut recuperar tornaran a l’emplaçament original, mentre que les més danyades seran substituïdes per altres de noves. “Hi havia parts que se sustentaven només amb el pes, de manera que, amb els anys, era necessari reparar-les per evitar possibles incidents”, va remarcar l’alcalde, Rafel Panadés.

Els veïns del Poal van crear una comissió d’obres, de la qual també forma part el Consell Parroquial, que es va fer càrrec d’aquest projecte, amb un pressupost que ascendeix a 38.000 euros aproximadament, que aniran a càrrec del Bisbat d’Urgell així com les aportacions de veïns que vulguin col·laborar en aquesta causa. El primer edil també va remarcar que s’han demanat ajuts a diverses administracions que contribueixin a garantir aquesta obra, que es porta a terme en un edifici que data del 1743 que es va aixecar per iniciativa del marquès Desvalls, tal com s’especifica en una làpida que es troba a l’accés del temple.

L’església ja va ser objecte de reparacions el 1950. La previsió és que les obres puguin donar-se per finalitzades d’aquí a uns quinze dies aproximadament.

GÓMEZ, J.

Lleida.com (25-10-2017)

 • EL POAL: Campanes, campaners i tocs
 • Restauració de campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Lleida.com (2017)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 25-05-2020
  Convertir a PDF