El Carme clausura les Nits d'Aielo i Art amb els sons del campanar portàtil de Llorenç Barber


El Centre del Carme acull este dissabte, 4 de novembre, la clausura del festival Nits d'Aielo i Art que celebra el seu vinté aniversari. El músic Llorenç Barber serà l'encarregat de tancar el festival la nit del dissabte amb un concert nocturn que invitarà els assistents a passar la nit en la Sala Ferreres del centre de cultura contemporània.

El concert De sol a sol en el que també participaran Montserrat Palacios i Miguel Ángel Marín, va nàixer a finals de l'estiu de 1991. Llorenç Barber va fer sonar el seu campanar portàtil en un monticle rodejat d'aigua fent sonar, per mitjà de llargues cordes, tota una instal·lació de campanes i esquellots penjats de roques i arbres, mentres a la llunyania sonaven els mugits de la brama tardorenca dels cervos salvatges. Per primera vegada, i després de recórrer mig món, esta proposta contextual sonarà entre els murs de la sala Ferreres.

Este concert, basat en la improvisació, servirà com a colofó a una jornada que començarà a les 20 hores amb l'estrena a Espanya de la Symphonie Monotone-Silence de Yves Klein. Cossos t escultòrics banyats en blau ben profund realitzen un ball pictòric i cerimonial mentres una orquestra entona un acord en re major que se sosté durant uns molt llargs minuts, omplint la sala Goerlich. Després d'ells, i sense interrupció, el silenci.

Per a la peça intervindran com a models Kira Pérez, Ana Uría, María Tamarit, i Lorena Aparicio que compondran un llenç acompanyades per l'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, junt amb les oboistes Tina Cotolí, Olga Albiach Roig i Silvia Eleuterio Hernández. Tots dirigits per Oscar Vidal.

A més es farà entrega del guardó Cura Castillejo al propositor més desaforat, que se li concedix enguany al festival Bouesía (2005-2015) del delta de l'Ebre.

CULTURPLAZA

culturplaza (04-11-2017)

 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • BARBER, LLORENÇ (PATERNA) : Tocs i altres activitats
 • PALACIOS, MONTSERRAT (PATERNA) : Investigador, escriptor
 • Concerts de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © culturplaza (2017)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 17-06-2021
  Convertir a PDF