El rellotge del Monestir torna a fer sonar les campanes a l’hora després d’uns mesos aturat

La Penya Regalèssia, qui ha cedit el manteniment de l’històric rellotge a l’Ajuntament, homenatjada en l’acte per tornar-lo a posar en marxa.
El rellotge del Monestir torna a fer sonar les campanes a l’hora després d’uns mesos aturat - Autor: AJUNTAMENT DE SANT CUGAT

Aquest dilluns al migdia s’ha tornat a posar en funcionament el rellotge del campanar del Monestir, després d’haver estat uns mesos aturat. D’aquesta manera, Sant Cugat recupera els sons horaris característics de les campanes. Des del mes d’abril, les campanes del Monestir només sonaven per actes litúrgics a l’església.

L’acte, presidit per la tinent d’alcalde de Presidència, Cultura i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, ha servit també per retre un homenatge a la Penya Regalèssia, que després d’anys d’encarregar-se del manteniment del rellotge, cedeix el testimoni a l’Ajuntament.

A principis de l’any vinent es preveu iniciar els treballs per restaurar el mecanisme original del rellotge del campanar del Monestir que, amb més dos segles d’història, és uns dels més antics en funcionament a Catalunya.

AJUNTAMENT DE SANT CUGAT

Ajuntament de Sant Cugat (20-11-2017)

 • SANT CUGAT DEL VALLÈS: Campanes, campaners i tocs
 • Rellotges: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Ajuntament de Sant Cugat (2017)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 12-04-2021
  Convertir a PDF