VINARÒS NEWS - El campanar de l’Església de San Miguel de Canet serà rehabilitat en breu

El campanar de l’Església de San Miguel de Canet serà rehabilitat en breu

L’Ajuntament de Canet lo Roig podrà, en breu, escometre les obres de millora i consolidació del campanar de l’Església-Fortalesa de San Miguel Arcàngel. La petició de l’alcaldessa, María Ángeles Pallarés, ha sigut atesa i, finalment, la Diputació de Castelló i el Bisbat de Tortosa han signat un conveni que possibilitarà dur a terme l’esperada i necessària actuació.

“El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, s’ha posat en contacte amb mi per a comunicar-me la bona notícia”, ha explicat Pallarés, que ha declarat sentir-se “satisfeta i agraïda” amb la decisió. “L’estat de deterioració que presenta el campanar era una de les nostres preocupacions perquè es produïen despreniments, ara, amb les obres programades, recuperarem un element emblemàtic del monument i, el més important, juntament amb l’actuació que s’ha dut a terme en la cornisa, es millorarà definitivament la seguretat de les persones en evitar el perill de despreniments”, va indicar Pallarés.

El pressupost destinat a l’actuació és de 86.090,43 euros i l’empresa adjudicatària de les obres és I.I. ARTOLA S.L. , “està previst que els treballs comencen en un termini de 15 dies”, ha avançat l’alcaldessa.

Cal recordar que, recentment, van culminar les obres de reparació i consolidació de la cornisa del temple. Els treballs, amb un pressupost total de 37.385.4 euros, van comptar amb diverses línies de finançament: 24.647,70 euros van ser sufragats a través del programa ‘Recuperem Patrimoni’, promogut per la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, i, la resta va ser assumit pel Bisbat de Tortosa (9.664,27 euros) i per la parròquia de San Miguel (3.073,43 euros) amb les aportacions que van realitzar els feligresos.

“Les obres de la cornisa i, ara, les del campanar eren les més urgents pel perill que suposaven els despreniments per a la integritat de les persones, però és evident que el temple precisa una reforma integral i el nostre compromís és el de seguir treballant per a aconseguir recuperar l’esplendor d’aquesta joia arquitectònica de Canet”, ha apuntat l’alcaldessa. En aquest sentit, Pallarés va informar que el Bisbat de Tortosa ha presentat una proposta a l’administració provincial per a reparar el sostre de la capella de la Comunió.

La construcció de l’església- fortalesa de San Miguel data de l’any 1288 i guarda vestigis de diferents èpoques i estils.

VINARÒS NEWS

Vinaròs News (19-05-2018)

 • CANET LO ROIG: Campanas, campaneros y toques
 • Restauración de campanarios: Bibliografía

   

 • Volver a la página anterior
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Vinaròs News (2018)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 24-01-2021
  Convertir a PDF