El campanar del Remei de Llíria comptarà amb un carilló únic a la Comunitat

La ciutat de Llíria augmentarà el seu patrimoni i singularitat a partir d'este cap de setmana. El campanar de l'església del Remei comptarà amb un element singular i únic a tota la Comunitat Valenciana, un carilló de 25 campanes que s'integrarà en este monument declarat Bé de Rellevància Local (BRL).

Segons el regidor de Cultura, Patrimoni i Turisme, Paco García, "el valuós patrimoni de la ciutat no para de créixer i d'incorporar nous elements que el fan més atractiu i el consoliden com un enclavament de referència en el turisme cultural de la Comunitat".

A València hi ha pocs carillons i cap amb les característiques de què es va a instal·lar a Llíria. A València hi ha 3 carillons: un de 8 campanes a l'ermita de Santa Llúcia, un altre de 12 en la parròquia de San Josemaría Escrivá i el de l'ajuntament del Cap i Casal amb 7 campanes.

Les 25 campanes de què es va a ubicar a Llíria ho fan singular, no sols per la quantitat, sinó perquè "el projecte ha estat apadrinat per famílies i persones vinculades amb l'església del Remei, que amb les seues aportacions engrandixen encara més l'esplendor del monument i la capitalitat cultural i patrimonial de Llíria", ha destacat l'edil.

Per este motiu, l'Ajuntament de Llíria ha volgut felicitar a la Confraria del Remei per la gran labor realitzada en l'elaboració del projecte i la culminació del mateix, així com a totes les persones que han participat per a fer-ho realitat, i invita a la ciutadania edetana i visitants, a compartir demà dissabte, 26 de maig, a partir de les 17.30 hores, els actes d'entrada d'este nou element patrimonial que formarà part de la vida quotidiana lliriana i que, amb els seus tocs i música faran gaudir a tot el món.

Característiques del carrilló

El carrilló, que s'instal·larà a la torre del campanar de l'església del Remei, consistirà en 25 campanes afinades harmònicament des de la nota DO C3 fins a la nota DO C5, dos octaves amb les seues respectives alteracions (bemolls i sostinguts).

Les campanes tipus "esquila" han sigut foses a Itàlia i es componen d'un 78% de coure i el 22% restant d'estany. El diàmetre de les mateixes oscil·la entre els 425 mm de la més gran, fins als 200 mm de la xicoteta.

Estes campanes aniran fixades en 5 bigues de fusta d'iroko, del mateix material que els caps dels carrillons, tractades per a estar en exteriors.

A més, s'incorporarà un ordinador d'última generació amb funcions display i gràfics LCF, amb canvi automàtic d'hora i programació setmanal, periòdica, adaptada al calendari litúrgic. Així mateix, incorpora una bateria per a reserva de dades i hora en cas de tall de l'alimentació, amb antena de ràdio freqüència DCF.

elperiodic.com
elperiodic.com (25-05-2018)
 • Església de la Mare de Déu del Remei i la Santíssima Trinitat- El Remei - LLÍRIA: Campanes, campaners i tocs
 • Ermita de Santa Llúcia - VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • Parròquia de Sant Josemaria Escrivà - VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • LLÍRIA: Campanes, campaners i tocs
 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • Carillons: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © elperiodic.com (2018)
  © Campaners de la Catedral de València (2023)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 05-06-2023
  Convertir a PDF