Projecte - Grup de Treball "Els Campaners"

El professorat i l’alumnat de l’IES Manuel Sanchis Guarner de Silla i de l’IES Juan de Garay de València, ha desenvolupat al llarg d’aquest any un projecte de creació que donara lloc a la inauguració el proper dijous 31 de maig a les 19.00 hores d’una exposició de treballs gràfico plàstics a l’Ermita de Santa Llúcia al carrer Hospital 15 de València.


Treballant en l'IES JUAN DE GARAY - Foto GIL GARCÍA-YEVENES, Gracia

Aquest projecte va nàixer de la motivació d’investigar al voltant d’un element que pertany a la nostra cultura, que a més a més, és patrimoni de la humanitat: el so de les campanes.

Els últims anys a la ciutat de València, l’Associació dels Campaners de la Catedral de València desenvolupen un treball de recuperació de la consueta i els tocs de les campanes. La nostra intervenció ha sigut donar a conèixer a l’alumnat dels nostres instituts l’existència d’aquest patrimoni cultural realitzant un projecte artístic d’interpretació del so, del llenguatge comunicatiu de les campanes, i la seua funció a la ciutat de València i a la societat al llarg del temps, i l’estudi de la seua forma i proporció.

A partir d’aquestes idees i de la primera visita a la sala de campanes del Micalet el día 8 d’octubre de 2017 per gaudir del seu toc, hem desenvolupat un projecte d’interpretació graficoplàstic i musical que ha donat lloc a una visió creativa i personal del nostre alumnat, visió que reflecteix el seu entorn cultural i que el dóna a conèixer des de la diversitat dels seus punts de vista i reflexió.

Aquesta exposició estara oberta al public del 31 de maig fins al 30 de juny.

IES MANUEL SANCHIS GUARNER (SILLA); IES JUAN DE GARAY (VALÈNCIA)

[pdf]
Invitació

[pdf]
Cartell

(31-05-2018)

 • Catedral de Santa Maria - VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • Ermita de Santa Llúcia - VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
 • Museus i exposicions de campanes i tocs: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 20-10-2021
  Convertir a PDF