Restauren el campanar i el retaule de l'església de La Pedra

L'Ajuntament de La Coma i la Pedra (Solsonès) ha iniciat les obres de restauració del campanar i el retaule de l'església de La Pedra, la més antiga de la Vall del Lord, amb un gran valor cultural i un reclam turístic per a la zona. L'alcalde del municipi, Marc Escarré, ha explicat que les obres, que tenen un cost de 265.000 euros, tenen l'objectiu de millorar els acabats dels revestiments interior i exterior, reforçar estructuralment les cobertes i corregir l'envelliment de les instal·lacions. L'Ajuntament i el Bisbat han arribat a un acord gràcies al qual el consistori finança una part de les obres de restauració a canvi de la Rectoria de la Pedra, que passarà a ser propietat de l'Ajuntament.

Els treballs consisteixen en restaurar completament el campanar i la seva coberta, a més s'instal·larà una escala nova de ferro substituint l'actual de fusta i es reforçaran els suports de la campana. A l'exterior, està previst repassar l'estanquitat de la coberta, rejuntar les parets i repassar les cornises amb morters reparadors. També es soterrarà la línia elèctrica i es col·locaran teules a la coberta del cementiri. A l'interior del temple, s'escataran les parets i es revestiran amb morter de calç, a més de fer la instal·lació elèctrica d'enllumenat, megafonia i la calefacció noves.

Les obres, adjudicades per l'Institut Català del Sòl amb un cost de 265.000 euros, estan subvencionades per l'1% cultural destinat pel departament de Territori i Sostenibilitat, que aporta 145.000 euros. Els 120.000 euros restants van a càrrec dels fons del consistori amb ajudes de l'Institut d'Estudis llerdencs, que aporta 64.000 euros.

ACN
regió7.cat (10-01-2013)

 • LA COMA I LA PEDRA: Campanes, campaners i tocs
 • Restauració de campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © regió7.cat (2013)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 05-12-2020
  Convertir a PDF