Les campanes del campanar

4
Les campanes baixades per a la seua restauració - Autor: Ajuntament de Villanueva de Castellón

Dimecres, dia 9 de gener de 2008, es van desmuntar les campanes del campanar de l’església de l’Assumpció, feia 52 anys que no havien tocat terra. Les campanes, a més a més de la seua simbologia religiosa, són un instrument musical antiquíssim i un patrimoni social i cultural molt important en tots els pobles.

El risc d’accident, així com la seua preservació i conservació, ha fet necessària aquesta intervenció, de la mà de tècnics especialitzats en la matèria.

La història de les campanes del campanar de Castelló és molt llarga i molt significativa: ha marcat la quotidianitat de les castelloneres i dels castelloners durant moltes generacions. Algunes persones han portat l’ofici de les campanes com a malnom, fins i tot, després de mecanitzar-les.

Des de la web de l’ajuntament, volem divulgar les històries, les fotografies, la literatura i tots aquells fets que ens ajuden a valorar i divulgar aquest peculiar patrimoni i, per això, vos demanem la vostra col·laboració. Podeu contactar i/o enviar les vostres col·laboracions al correu electrònic de la Regidora de Cultura per tal de poder publicar-les.

BRAVO, V.

Ajuntament de Villanueva de Castellón (09-01-2008)

 • Parròquia de l'Assumpció - CASTELLÓ: Campanes, campaners i tocs
 • CASTELLÓ: Campanes, campaners i tocs
 • Campanes (història general i tòpics): Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Ajuntament de Villanueva de Castellón (2008)
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  : 07-07-2022
  Convertir a PDF