Os de Balaguer dignifica l'ofici de campaner

Al voltant de 1.500 persones van assistir ahir a la vint-i-cinquena edició de la Trobada de Campaners d'Os de Balaguer i la Fira de la Campana, que va comptar amb la presència de 61 campaners procedents de les quatre províncies de Catalunya, la Val d'Aran, França i València. Durant el matí es van poder escoltar més de 200 repics des del campanar de l'església de Sant Martí i de les campanes instal·lades a la plaça de la Font per a l'ocasió. Es van escoltar tocs de naixements, de festa major, de foc, dedicats a la Mare de Déu i executats per nens que s'iniciaven en el repic de campanes.

La jornada també va acollir una mostra d'oficis antics, amb una dotzena d'estands, la majoria dedicats a la forja i als productes artesans, que van omplir els carrers d'Os de Balaguer de visitants i curiosos, així com parades de productes artesans.

El president de la Confraria de Campaners de Catalunya i exalcalde d'Os, Ignasi Cortés, va explicar que l'edició d'aquest any ha sigut una de les més concorregudes i va destacar que la "trobada demostra que hi ha afició pel món de les campanes". "El nostre objectiu és aconseguir que aquesta activitat pervisqui com una tradició", va afegir. L'alcaldessa, Estafania Rufach, va destacar l'alta participació de campaners i de públic assistent. "Això demostra que la tradició segueix viva i amb grans expectatives. Petits i grans esperen aquest dia per demostrar els seus dots del repic", va dir. La jornada va finalitzar amb un dinar amb més de 800 comensals, en què es va homenatjar el campaner més gran i el més jove.

Viu a Lleida.com (30-04-2012)

 

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Viu a Lleida.com (2012)
  © Campaners de la Catedral de València (2018)
  campaners@hotmail.com
  : 19-12-2018
  Convertir a PDF