Vídeo normal 1918

VídeoPer a baixar el vídeo
Autors de la documentació TARAZONA MOTES, Alfonso
Títol Difunt (Dona) Extraordinari
Data 16-08-2020
Duració 04:00
Classe Mort
Notes Toc extraordinari a difunts (home) en record dels difunts pel COVID19 del poble, en el dia del patró Sant Roc, organitzat pels Portadors de Sant Roc amb la col·laboració dels Campaners de la Catedral de València i de la Parròquia de Sant Jordi.

El toc es realitza amb les campanes existents, modificant l'estructura i forma del toc de difunts local tradicional (només amb les dos campanes majors), utilitzant el Ravatxolet i la campana d'hores.

En la primera part (el tod d'homes), després de tocar els tres trancs, s'alça el tiple, el Cristo mentres contesta el Ravatxolet. Una volta dreta la campana, es mou a mitges voltes i s'alternen els tocs del Ravatxolet, la campana grossa i la campana d'hores.

En la segon part (el toc de dones), el tiple ja està alçat, i es toca a mitges voltes, alternant els tocs del Ravatxolet, la campana grossa i la campana d'hores. Per a acabar, abans dels dos trancs que senyalen difunt de dona, es deixa anar el tiple i només li contesta el Ravatxolet.

Estos tocs es realitzaren entre el Vol d'Alba per la festa major, i els tocs solemnes a la Missa Major celebrada en honor a Sant Roc, sense més actes festius.
Vídeo HD
 • Parròquia de Sant Jordi - PAIPORTA: Campanes, campaners i tocs
 • PAIPORTA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
 • Tocs extraordinaris de campanes: Bibliografia
 • Vídeo
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 05-03-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 18 Visitants: 18 Usuaris: 0