Beata Agnés de Benigànim (4) - Convent de la Puríssima Concepció, Sant Josep i la Beata Agnés (Agustines Descalces) - BENIGÀNIM (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència 10588)

Localització Espadanya Dreta
Diàmetre (en cm) 64
Altura del bronze 55
Vora 6
Pes aproximat (en quilos) 152
FonedorROSES SOLER, JUAN BAUTISTA
Any fosa 1940
Descripció Primerament trobem al terç l'advocació a la que està dedicada la campana: "# SR JOSEFA M DE STA INES DE BENIGANIM #" i el nom de la priora quan va ser fosa: "# SIENDO SUPERIORA SR ANTONIA DE LA VIRGEN DEL CARMEN #".Al mig està la marca de fàbrica: "JUAN Bta ROSES / FUNDICION CAMPANAS / ADZANETA VALENCIA". Finalment trobem al mig peu la data de fosa: "AÑO 1940".
Espatlla (H) (cordó)
(02) (04) (08) (10) (triangle decorat)
Terç (T) (cordó)
(03) "# SR JOSEFA M DE STA INES DE BENIGANIM #"
(cordó)
"# SIENDO SUPERIORA SR ANTONIA DE LA VIRGEN DEL CARMEN #"
(cordó)
Mig (M) (00) (Creu de Sant Jaume)
(03) (Custòdia)
(06) (marca de fàbrica) "JUAN Bta ROSES / FUNDICION CAMPANAS / ADZANETA VALENCIA"
(09) (Mare de Déu)
(02) (04) (08) (10) (pensament)
Mig peu (MP) (garlanda de triangles)
(cordó)
(06) "AÑO 1940"
(2 cordons)
Peu (2 cordons)
Tocs tradicionals de campanes Sembla que sols voltejava des dels peus del campanar amb una llarga corda unida a un cigonyal.
Tocs actuals de campanes Volteja i repica automàticament.
Truja Ferro Manclus Nova
Estat original Suposem que estaria instal·lada amb truja i formigó a la mateixa finestra que actualment. Possiblement comptaria amb un cigonyal per al seu vol manual.
Estat actual La campana es troba en un regular estat de conservació, ubicada al campanar dret. Està instal·lada amb truja de ferro i mecanitzada amb motor de vol continu i martell. Vist l'estat de la campana seria recomanable iniciar la restauració de la mateixa per tal de baixar-la campanar, netejar-la per dins i fora, i instal·lar una truja de fusta de perfil tradicional valencià. Finalment es deuria mecanitzar amb motor d'impulsos i electromall.
Mecanismes de toc (03) motor d'impulsos, (09) electromall
Intervencions L'any 1940 va ser encarregada junt a un altra campana sent superiora del Convent Sor Antonia de la Virgen del Carmen a la foneria de Juan Bta. Roses d'Atzeneta d'Albaida i instal·lada a un dels campanars del convent. Ja als anys 80 la casa Manclús va substituir la truja de fusta per altra de ferro i va mecanitzar la campana amb motor de vol continu i martell.
Protecció Protecció genèrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevància Local). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Valoració Campana interessant. Pot refondre's en cas de trencament després de documentar-la.
Instal·lació La instal·lació ha sigut substituïda i cal reconstruir-la per restaurar els valors sonors i culturals de l'instrument, així com els tocs tradicionals.

Autors de la documentació

 • ALEPUZ CHELET, Joan (08-08-2014)
Editor de la fitxa ALEPUZ CHELET, Joan
Actualització 30-09-2014
16 Fotos
 • Fitxa reduïda (PDF)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 22-07-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 22 Visitants: 22 Usuaris: 0