Josefa Antoni (3) - Convent de la Puríssima Concepció, Sant Josep i la Beata Agnés (Agustines Descalces) - BENIGÀNIM (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència 10590)

Localització Espadanya Dreta
Diàmetre (en cm) 51
Altura del bronze 42
Vora 5
Pes aproximat (en quilos) 77
FonedorPORTILLA, HERMANOS (GAJANO)
Any fosa 2000
Descripció En primer lloc trobem els noms de la campana: "JOSEFA - ANTONIO". En el mig està la marca de fàbrica: "FUNDICION / DE / SALVADOR MANCLUS / C. INDUSTRIA, 37 / VALENCIA·II" i al costat aquesta inscripció: "CONVENTO AGUSTINAS DESCALZAS / DE LA BEATA SANTA INES / DONADA POR DÑA. ANTONIA MARTINEZ / 8 - 12- 1962". Seguint trobem el Logotip del Any Jubilar 2000: "IUBILAEUM / A. D. 2000 / CHRISTUS / HERI / HODIE / SEMPER", i que es pot traduir com: "JUBILEU A. S. 2000 CRIST AHIR AVUI I SEMPRE", corresponent a l'Any Jubilar del 2000 convocat pel papa Sant Joan Pau II amb motiu del segon mil·leni del naixement de Crist. Finalment trobem la data de la refosa: "REFUNDIDA AÑO SANTO JUBILAR, 2000".
Terç (T) (2 cordons)
(06) "JOSEFA - ANTONIO"
(2 cordons)
(garlanda vegetal)
Mig (M) (00) (Creu amb pedestal)
(03) (marca de fàbrica) "FUNDICION / DE / SALVADOR MANCLUS / C. INDUSTRIA, 37 / VALENCIA·II"
(06) "CONVENTO AGUSTINAS DESCALZAS / DE LA BEATA SANTA INES / DONADA POR DÑA. ANTONIA MARTINEZ / 8 - 12- 1962"
(09) (Logotip del Any Jubilar) "IUBILAEUM / A. D. 2000 / CHRISTUS / HERI / HODIE / SEMPER"
Mig peu (MP) (2 cordons)
(06) "REFUNDIDA AÑO SANTO JUBILAR, 2000"
(2 cordons)
Peu (cordó)
Tocs actuals de campanes Volteja automàticament.
Truja Ferro Manclus Vella
Estat actual La campana es troba en un regular estat de conservació, ubicada al campanar dret. Està instal·lada amb truja de ferro i mecanitzada amb motor de vol continu. Vist l'estat de la campana seria recomanable iniciar la restauració de la mateixa per tal de baixar-la campanar, netejar-la per dins i fora, i instal·lar una truja de fusta de perfil tradicional valencià. Finalment es deuria mecanitzar amb motor d'impulsos.
Mecanismes de toc (03) motor de vol continu
Intervencions L'anterior campana, fosa l'any 1962 per la casa Manclús, es deuria trencar entorn a l'any 2000, moment en que va ser refosa. Tot i que la marca de fàbrica indica com a fonedor a Manclús, es tracta realment d'una campana feta a la foneria Hnos. Portilla, sent Manclús el instal·lador. Va quedar instal· amb la mateixa truja que l'anterior campana, així com mecanitzada amb el motor de vol continu, quan deuria haver estat restaurada.
Protecció Protecció genèrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevància Local). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Valoració Campana interessant. Pot refondre's en cas de trencament després de documentar-la.
Instal·lació La instal·lació ha sigut substituïda i cal reconstruir-la per restaurar els valors sonors i culturals de l'instrument, així com els tocs tradicionals.

Autors de la documentació

 • ALEPUZ CHELET, Joan (08-08-2014)
Editor de la fitxa ALEPUZ CHELET, Joan
Actualització 30-09-2014
17 Fotos
 • Fitxa reduïda (PDF)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 22-07-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 14 Visitants: 14 Usuaris: 0