Inventari general de quadrants solars

Inventario general de cuadrantes solares

Els quadrants solars, presents en la major part dels campanars, han sigut, durant segles, no sols l'eina general i col·lectiva de conéixer el pas del temps; també han sigut utilitzats per ajustar i posar en hora uns mecanismes que no sempre han funcionat de manera exacta. Per a l'el·laboració dels quadrants solars calia fer complicats càlculs matemàtics, fruit d'un complex coneixement.
Aquesta relació de quadrants solars conservats en campanars vol ser, a la llarga, un inventari d'un patrimoni astronòmic, matemàtic i històric en greu perill de conservació i desaparició.
Los cuadrantes solares, presentes en la mayoría de los campanarios, han sido, durante siglos, no solo la herramienta general y colectiva para conocer el paso del tiempo; también han sido utilizados para ajustar y poner en hora a unos mecanismos que no siempre han funcionado de manera exacta. Para la elaboación de los cuadrantes solares era preciso realizar complicados cálculos matemáticos, fruto de un conocimiento complejo.
Esta relación de cuadrantes solares conservados en campanarios quiere ser, a la larga, un inventario de un patrimonio astronómico, matemático e histórico en grave peligro de conservación y desaparición.

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 19-07-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 22 Visitants: 21 Usuaris: 1 - francesc