Celebració del 200 aniversari de la Campaneta de Missa

La Colla de Campaners d’Albaida i la Parròquia de l’Assumpció hem organitzat la celebració del 200 aniversari de vida sonora de la coneguda campaneta de Missa.

Esta Campana va ser fosa l’any 1808 i està situada al més alt del campanar formant part del conjunt de deu campanes del Campanar d’Albaida. Esta situada junt les campanes del rellotge i encara que el seu nom siga “Maria del Rosario” és coneguda pels albaidins/es com la Campaneta de Missa. Esta Campana té un gran valor patrimonial i sentimental per a Albaida ja que té un so molt característic que constitueix una part molt important del paisatge sonor d’Albaida.

La Campana de Missa no ha estat sempre situada al campanar d’Albaida ja que abans de la guerra civil s’encontrava situada a l’espadanya de l’Ermita del Roser, d’ahí el seu nom. En acabar la guerra, el campanar d’Albaida s’havia quedat en una sola campana d’ús litúrgic, ja que les altres van ser destruïdes i no existia cap campana que poguera fer els tocs de crida a missa. Va ser aleshores quan es va traslladar des de l’Ermita del Roser fins l’actual ubicació.

La Campana de Missa a banda de fer diariament els voltejos de crida a missa participa en altres tocs com són el toc d’elevació ordinari i els voltejos de Solemnitat junt a tot el conjunt de campanes del Campanar de l’Assumpció.

La Colla de Campaners d’Albaida i la Parròquia de l’Assumpció hem organitzat els actes de celebració del 200 aniversari de la Campaneta de Missa que consistiran en la baixada de la Campana per tal de ser exposada a la capella de Sant Josep de l’Església Parroquial des del dia de Sant Miquel ( dia 29 de setembre- primer avís de festes amb un sol de campanes i un volteig de solemnitat a les 06:30 del matí) fins el dia 19 d’octubre, dia en que acaben les festes i es fa també un volteig de solemnitat). A banda també s’ha editat un fullet que es repartirà per totes les cases per tal de donar a conèixer este esdeveniment i convidar a tots els veïns i veïnes a visitar la Campaneta de Missa.

Campaners d'Albaida (10-09-2008)

 • Parròquia de l'Assumpció de Nostra Senyora - ALBAIDA: Campanes, campaners i tocs
 • ALBAIDA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS D'ALBAIDA (ALBAIDA) : Tocs i altres activitats
 • Campanes (inscripcions, descripció): Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners d'Albaida (2008)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 23-07-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 35 Visitants: 34 Usuaris: 1 - francesc