El Senat aprova la declaració BIC del toc de campanes tradicional

La iniciativa de Compromís resol el conflicte desencadenat a València per les molèsties dels campanars - La mesura va tirar avant per unanimitat

La Comissió de Cultura del Senat ha aprovat una esmena presentada per Compromís per a declarar Bé d'Interés Cultural Immaterial el toc de campanes tradicional. La comissió, amb el suport de tots els grups que la integren, instarà el Govern a regular estos tocs en totes les modalitats i amb horaris adaptats. D'esta manera es resol el conflicte deslligat recentment a València per les molèsties que causaven les campanes als veïns de l'entorn, conflicte que es va solucionar reduint el so en almenys tres esglésies de la ciutat.

Precisament, el senador de Compromís Carles Mulet, impulsor de la mesura, va agrair la col·laboració dels Campaners de la catedral de València i els Campaners d'Albaida. «La Llei del Soroll s'imposa sobre el patrimoni sonor, la qual cosa acaba afectant als campaners, al patrimoni, als tocs i característiques de cada poble, autonomia i país», va dir Mulet.

Ara el Consell del Patrimoni Històric Español aprovarà un pla especial de protecció que després hauran d'aplicar les comunitats autònomes i els municipis.

P., J.

Levante - El Mercantil Valenciano (14-06-2017)

 • CAMPANERS D'ALBAIDA (ALBAIDA) : Tocs i altres activitats
 • CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
 • Protecció legal de campanars i campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Levante - El Mercantil Valenciano (2017)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 23-07-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 27 Visitants: 26 Usuaris: 1 - alepuz