Rarímia (3) - Catedral de Sant Llorenç - SANT FELIU DE LLOBREGAT - CATALUNYA

(Referència 5869)
 • Arxiu sonor de la campana

 • Localització sala de campanes
  Diàmetre 95
  Altura del bronze 75
  Vora 10
  Pes aproximat 496
  FonedorPACCARD (ANNECY)
  Any fosa 2000
  Descripció La campana té diverses inscripcions. En la part alta, interior, hi posa "51/1" que es refereix a un codi intern de l´empresa constructora, i vol dir "LA CAMPANA 1 DE LA COMANDA 51 DE L´ANY PRESENT".

  En el mig hi ha, a la banda de fora, l´Anagrama del Jubileu on posa "CHRISTUS HERI, HODIE, SEMPER", és a dir CRIST AHIR, AVUI, SEMPRE; a la dreta la Creu de Sant Jordi, a la part interior una imatge de Sant Rarimi al peu de la qual hi posa "SANT RARIMI" i a l´esquerra l´Anagrama dels Amics de la Tradició amb el text " AMICS DE LES TRADICIONS DE SANT FELIU DE LLOBREGAT".

  En el mig peu posa, a la banda de fora, "SANT FELIU DEL LLOBREGAT" (on haurían d´haver escrit DE...), i a la part de dins "OH! RARIMI MARTIR SANT, SOCORREU AQUELL QUI US CRIDA. HE BRANDAT PER PRIMER COP EL 12 D´OCTUBRE DE 2000 FESTA DE SANT RARIMI".

  En el peu, a la dreta, hi figura la marca de fàbrica "(campana) PACCARD (campana) ANNECY FRANCE (campana)" i a l´esquerra la marca d´instal•lador "ERMEC".

  Terç (T) (06) "51/1" / (garlanda de raïms)
  Mig (M) (00) (Anagrama Jubileu) "CHRISTUS HERI, HODIE, SEMPER" (03) (Creu de Sant Jordi) (06) (Sant Rarimi) / "SANT RARIMI" (09) (Anagrama Amics de la Tradició) "AMICS DE LES TRADICIONS DE SANT FELIU DE LLOBREGAT"
  Mig peu (MP) (00) "SANT FELIU DEL LLOBREGAT" (06) "OH! RARIMI MARTIR SANT, SOCORREU AQUELL / QUI US CRIDA. / HE BRANDAT PER PRIMER COP EL 12 D´OCTUBRE DE 2000 / FESTA DE SANT RARIMI"
  Peu 2 cordons / (03) (marca de fàbrica) "(campana) PACCARD (campana) ANNECY FRANCE (campana)" (09) (marca d´instal•lador) "ERMEC" / 2 cordons
  Prima La 4 -37
  Hum La 3 -07
  Tercera Do 5 -10
  Octava La 5 -20
  Tocs actuals de campanes La campana es branda i també es repica.
  Truja Fusta Ermec
  Estat actual Molt bruta exteriorment per defecacions de coloms.

  El jou de fusta està contrapessat amb unes planxes de ferro a dalt; probablement si les anses de la campana fòssin més empotrades en el jou no caldria tant o gens de contrapès.

  Mecanismes de toc (09) electromall CLOCK-O-MATIC
  Propostes Cal dotar a la campana d´un braç de ferro, amb el seu topall en el mur, per tocar-la plenament a la catalana amb una corda.
  Protecció Tant la campana com l´edifici no estan protegits.
  Valoració Campana interessant. Pot refondre´s en cas de trencament després de documentar-la.
  Instal·lació La instal•lació és original cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.
  Editor ÁLVARO MUÑOZ, Mari Carmen; LLOP i BAYO, Francesc
  Actualització 02-11-2016
  33 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 28-01-2020
  Convertir a PDF