Inventari de Campanes

Parròquia de la Purificació d'Oveix - LA TORRE DE CABDELLA (CATALUNYA)

(Referència: 7822)

Alçada del campanar 13.6
Descripció Altitud: 1231 metres.
Església romànica del segle XI molt modificada als segles XVII-XVIII. Consta d'una nau que va sofrir, com tot l'edifici, un procés de sobrealçat; està coberta per voltes d'aresta damunt d'arcs torals de mig punt; està capçada per un absis semicircular romànic amb decoració d'arcs cecs a mitja alçada ja que al seu damunt s'hi va aixecar un pany més en sobrealçar-lo en temps barrocs; una sola capella lateral s'hi va afegir en temps de l'ampliació. El portal obert al mur de migdia té un arc de mig punt amb dovelles matusseres de pedra blanquinosa; el mur mostra a la part baixa un parament de maçoneria amb pedres mig picades de pedra marronosa; la part superior es troba arrebossada i emblanquinada; a mitja alçada, un òcul atrompetat queda lleugerament desplaçat a la dreta de l'eix de la porta; una cornisa horitzontal recorre tot al llarg del seus murs.
Dimensions: 9'67 x 4'72 x 5'46 metres respectivament de llargada, amplada i alçada.
Campanar barroc senzill i auster de l'època de les reformes. Té un primer cos de planta quadrada (2'75 x 2'75 m); el segon amb els caires aixamfranats està coronat per una destacada cornisa i una teulada piramidal vuitavada amb inflexió a la base coberta de lloses matusseres de pissarra. La cel·la queda oberta amb quatre finestres d'arc de mig punt, una a cada cara; hi penja una campana; una motllura al seu dessota divideix el segon cos en dos. Els seus murs arrebossats han estat emblanquinats.
Situació: damunt l'ala dreta del temple fent angle al sud-oest de la façana lateral de migdia i de la dels peus del temple orientats a ponent.
Alçada: 13'60 metres.
Esveltesa: 5
Protecció Bé inventariat
Identificador: IPA-25198
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (11-05-2005)
 • 2 Fotos
  Editor ÁLVARO MUÑOZ, Mari Carmen; LLOP i BAYO, Francesc
  Actualització 13-01-2016


 • LA TORRE DE CABDELLA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2023)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 31-05-2023
  Convertir a PDF