Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Pere d'Altet - TÀRREGA (CATALUNYA)

(Referència: 8313)


Alçada del campanar 22.46
Descripció Altitud: 356 metres.
Església neoclàssica aixecada el 1792. Consta d'una nau de quatre trams coberta amb una volta de llunetes i està acompanyada de capelles laterals entre els contraforts; té la capçalera recta i el presbiteri, amb raconeres, queda cobert per una volta de petxina; és fondo i prolongat per un tram amb volta de canó. El cor amb barana de fusta descansa en un arc carpanell i una volta de llunetes.
El frontis té un portal en arc rebaixat ornat a la dovella clau amb una cartel·la; té un marc acanalat a l'intradós de dovelles i carreus; està flanquejat per unes pilastres sobre discrets pedestals i recobert per un modest ràfec al damunt del qual hi figuren dos pinacles adossats al mur i una fornícula amb imatge; un òcul motllurat i atrompetat està situat a mitja alçada i, per coronament, hi té una cornisa motllurada angular amb un pinacle amb creu metàl·lica al cim. Els seus murs són de maçoneria de pedra vista un xic picada amb carreus grans i ben escairats en relleu a les cantoneres, tot d'un material marronós.
Dimensions: 20'18 x 6'44 x 9'72 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total des del fons de les capelles laterals fa 11'58 metres.
Campanar neoclàssic auster coetani del temple. Té un primer alt cos de planta rectangular (4'60 x 4'10 m); el segon té els caires aixamfranats i queda dividit en dos per una fina motllura; sota d'ella hi té l'esfera d'un rellotge; al seu damunt hi ha la cel·la oberta amb finestres d'arc de mig punt sobre senzilles impostes, una a cada costat. Està coronat per una cornisa motllurada i un terrat amb balustrada i pinacles de bola als angles i al centre dels costats. Els seus murs són de maçoneria mig picada amb carreus a les cantoneres, tot en pedra marronosa. L'ampla escala que puja pel seu interior té graons de pedra picada i una barana de ferro. La cel·la conté dues campanes grans; el seu sostre horitzontal és de ciment armat; en ell s'hi obre una trapa per accedir al terrat; una escala de gat protegida per cèrcols metàl·lics ho permet.
Situació: damunt l'ala esquerra del temple fent angle al nord-oest del frontis encarat a ponent.
Alçada: 22'46 metres.
Esveltesa: 4,8
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-29967
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (00-09-2000)
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (30-04-2012)
 • 8 Fotos

  Fitxes de totes les campanes

  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 18-04-2016

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  Cel·la de campanesCampana (1)80296

 • TÀRREGA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 28-11-2021
  Convertir a PDF