Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Fost - SANT FOST DE CAMPSENTELLES (CATALUNYA)

(Referència: 8454)

Alçada del campanar 19.5
Descripció Altitud: 150 metres.
Església aixecada entre el 1939 i el 1941. Consta de tres naus separades per columnes de maó fosc damunt les quals descansen sis arcs formers de mig punt; la coberta a dos vessants cobreix les tres naus que presenten un sostre de cassetons damunt encavallades de fusta treballades amb calats moderns; està capçada per un absis semicircular; les laterals també queden cobertes per sostres inclinats de fusta. El frontis està precedit per un atri porticat damunt del qual s'hi troba el cor; l'atri de tres arcs de mig punt a la cara frontal i un més a cada costat està protegit per una tanca reixada metàl·lica; per damunt del porxo la façana queda oberta per cinc allargassats finestrals en arc de punt rodó oberts en un mur arrebossat i emblanquinat i coronat per una cornisa angular motllurada amb una creu metàl·lica al cim. Tots el murs estan arrebossats i pintats de blanc amb els marcs de portals i finestrals de maó rogenc.
Dimensions: 35'15 x 9'57 x 10'08 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'atri té una fondària de 3'85 metres i queda inclòs en la llargada ja indicada del temple; l'amplada total de les tres naus fa 14'37 metres.
Arquitecte: Marià Romaní.
Campanar coetani del temple. La seva planta és rectangular (4'20 x 4'80 m); un segon cos té els caires aixamfranats. Està coronat amb una destacada cornisa i una teulada a dos vessants. La cel·la queda oberta amb finestres d'arc de mig punt, dues als costats nord i sud i una a cadascun dels altres dos. Hi pengen tres campanes mitjanes i altres dues de grans amb el nom de Fausta i Roser procedents d'una foneria holandesa i beneïdes el 4 de març del 2001. Els seus murs són de maó d'un gruix de 60 centímetres; estan arrebossats i emblanquinats amb bandes verticals en relleu als caires a manera de lesenes cantoneres; tenen algunes finestretes en arc de mig punt a diversos nivells en les seves cares. Una escala de graons de maó sobre voltes catalanes, arrapada als murs i que deixa un ull central arriba fins a la cel·la.
Situació: adossat i recolzat en el mur de la façana lateral sud, prop del porxo i amb la rectoria a l'altre costat.
Alçada: 19'50 metres.
Esveltesa: 4
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-29440
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (00-06-2000)
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (11-12-2005)
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (29-09-2013)
 • 14 Fotos

  Fitxes de totes les campanes

  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 29-04-2016

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  Cel·la de campanesCampana (1)200180296
  Cel·la de campanesCampana (2)BARBERÍ (OLOT)1950100579

 • SANT FOST DE CAMPSENTELLES: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 20-06-2021
  Convertir a PDF