El so manual de les campanes tornarà a anunciar la festa major


Les campanes anuncien la festa - Autor: CAMPANERS DE REUS

La Festa Major de Misericòrdia, també coneguda com a “Coia” pels seus amics, ja és aquí i, tal com mana la tradició, els Campaners de Reus han d’anunciar-ho a toc de campana. I enguany per tercer cop consecutiu també acompanyaran la cercavila del seguici infantil, amb el toc fet per adolescents.

El tret d’inici és aquest diumenge amb el Toc de la Festa Major Petita, que acompanyarà la cercavila del seguici petit a partir de les set de la tarda. Aquest toc el realitzen els joves dels agrupaments escoltes MontsantCim i Misericòrdia, concretament les unitats de Pioners i Caravel·les (joves de 14 a 16 anys).

A partir de les dotze del migdia de dilluns hi haurà el Toc de Festa per anunciar que l’endemà és festa major, per tant és el toc per anunciar que es troben a la vigília. A les set de la tarda es donarà el Toc de Festa per segona vegada per anunciar la sortida dels gegants i d’altres elements festius. Per últim, aquest dimarts, dia de la Misericòrdia, a les 10 del matí hi haurà el Toc de Festa un altre cop per anunciar que ja és festa major.

La festa de Misericòrdia tradicionalment es celebra fora vila, al santuari de Misericòrdia, lluny del nucli històric de la ciutat. Per aquest motiu, les campanes de la Prioral no acompanyen la celebració. Els tocs manuals que realitzen són per anunciar la festa i les sortides dels gegants i altres elements durant la vigília.

Els Campaners de Reus són els joves dels agrupaments escoltes Misericòrdia i MontsantCim, que a partir de la voluntat d’implicació social i de participació activa a la ciutat, mantenen viu el so tradicional de les campanes des de fa 17 anys de forma totalment voluntària.

REDACCIÓ

La Ciutat de Reus (25-09-2018)

 • Església Prioral de Sant Pere - REUS: Campanes, campaners i tocs
 • REUS: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE REUS (REUS) : Tocs i altres activitats
 • Tocs manuals de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © La Ciutat de Reus (2018)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 21-02-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 23 Visitants: 22 Usuaris: 1 - servidor