Campanes ben afinades

És sabut que les campanes, si estan ben afinades, són un instrument musical més. Fins i tot, a casa nostra, en alguna ocasió s'ha fet algun concert des de campanars d'esglésies o catedrals per part de músics o campaners.
L'origen de les campanes es remunta a temps prehistòrics. A partir de l'Edat Mitjana és quan es comença a assignar a les campanes diversos usos. Tant per convocar fidels i monjos als oficis religiosos com també en la vida militar per reunir o moure tropes. Però, de fet, la imatge de la campana està vinculada als campanars dels temples cristians.
He sabut que el passat mes de desembre es va dur a terme al monestir de Montserrat un enregistrament dels diferents tocs de campanes que es fan en aquell santuari, per tal de poder-ho editar pròximament en disc compacte.
Segons notícies del mateix cenobi benedictí, aquest CD estarà disponible al setembre. Crec que és una bona notícia, ja que el so de les campanes és meravellós i a Catalunya hi ha bastants campanars on es pot apreciar aquesta magnífica música. No solament a Montserrat, sinó a Poblet, les catedrals de Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona...

RENOM BLANCH, Joaquim
Avui (17-04-2006)
 • MONISTROL DE MONTSERRAT: Campanes, campaners i tocs
 • Gravacions de tocs: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Avui (2006)
  © Campaners de la Catedral de València (2019)
  campaners@hotmail.com
  : 14-10-2019
  Convertir a PDF