Programa de tocs per la Visita del Sant Pare En Benet XVI


Campaners participants en els tocs de campanes per la vinguda del Papa Benet XVI

A vespres de l’arribada de Sa Santedat en Benet XVI a la ciutat de València, la Colla de Campaners d’Ontinyent viatjarà fins a la capital valenciana per tal de realitzar el tocs de Benvinguda del Sant Pare amb motiu del V encontre Mundial de les famílies. Un total de 25 campaners assistiran per fer efectiu tota mena de tocs, vols i repics manuals als campanars de Sant Martí, Sant Vicent, Sant Joan de la Creu, Sant Eloi, Santa Caterina, Sant Joan i la catedral de l’Assumpció de Santa Maria

Ontinyent serà la ciutat que més representació i treball campaner realitzarà, també es comptarà amb la col·laboració de les associacions de Massanasa, Jerica, l’Alqueria de la Comtessa, Campanar i la mateixa catedral valenciana. Està previst que voltegen de forma manual un total de 22 campanars del centre de la ciutat així com de forma elèctrica i programada la resta de torres valencianes de la diòcesis. La jornada per a la Colla de Campaners d’Ontinyent s’iniciarà a partir de les set del matí, moment en que es desplaçarà fins a Valencia per tal d’assignar les corresponents torres participants i assolir els diferents sistemes de seguretat policial, per aquest fet es portarà una identificació oficial per cada participant així com una assegurança especial de responsabilitat civil i accidents exclusiva per a l’acte.

Els diferents tocs s’iniciaran amb el previ avís de la campana major de la ciutat situada a la part superior de la torre de la catedral, “el Miquel”, qui serà el primer bronze en anunciar l’arribada del Sant Pare a l’Aeoport de Manisses (al voltant de les 11,30 hores del matí), aleshores arrancaran de forma simultània totes les campanes participants de la ciutat en un període aproximat de deu minuts. A continuació i, mentre en Benet XVI entra oficialment a la ciutat és realitzarà el primer “villancico” consistent en una combinació aleatòria de les campanes menudes i grans finalitzat amb el “solo” de les campanes majors de cada torre, aquest últim toc de caràcter molt solemne i lent.

Un segon vol amb totes les torres participants després de ser iniciat per la catedral, anunciarà l’entrada de Sa Santedat a la ciutat seguit del toc d’alegries mentre el papa-móbil passe pel carrer Sant Vicent, un toc que serà a voluntat dels tocadors. Per part d’Ontinyent, és representarà un fragment del repiquet de festa major interpretat a la ciutat els quatre dies de major solemnitat. La jornada finalitzarà amb l’entrada del Sant Pare a la plaça de la Reina i la Catedral anunciat per un tercer i últim vol de totes les campanes participants, combinat amb el “villancico del racó” consistent en el volteig de les quatre campanes menudes de la catedral.

Una vegada finalitzats tots els tocs, hi haurà un dinar de germanor per a tots els campaners i colles participants a l’encontre donat per finalitzat l’acte una vegada en Benet XVI faça la seua retirada a palau arquebisbal.

A Ontinyent i la resta de la diòcesis es realitzarà un vol general dels principals campanars a les dotze del migdia una vegada fet efectiu el res de l’Àngelus. Des d’aquest moment i fins l’acte de cloenda del V Encontre Mundial de les famílies, les campanes anunciaran en volteig totes les celebracions que es realitzen durant el dissabte per la vesprada en unió i fraternitat a l’acte. Segons decret de l’Arquebisbe, es suspenen totes les celebracions al diumenge de matí essent la única oficiada per el Sant Pare a les 9’30 hores al pont de Monteolivete de la capital Valenciana. Per aquest acte, participaran totes les campanes possibles de la diòcesis sent com a representació els campanar majors de cada ciutat, a Ontinyent i en l’Assumpció de Santa Maria voltejaran de forma solemene les onze campanes de la torre incloent la de foc que només participa en casos puntuals, també es sumaran la resta de campanars.

Per part de l’associació es preveu un cap de setmana intens i recordat per a la història, no oblidant la nostra solidaritat amb l’anunci previst en senyal de dol per les víctimes de l’últim accident ferroviari al metro de valència on el passat dimarts forem partícips del toc de difunts solemne oficiat per la Catedral. Bon cap de setmana i bon encontre.

Publicat en el setmanari local Lo Clar
COLLA DE CAMPANERS D´ONTINYENT
COLLA DE CAMPANERS D´ONTINYENT (07/07/2006)
 • Arxiprestal Parròquia de l'Assumpció de Santa Maria - Campanar de la Vila - ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • Catedral de Santa Maria - VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • Reparació de campanes: Bibliografia
 • Tocs manuals de campanes: Bibliografia
 • Visita del Papa a València: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © COLLA DE CAMPANERS D´ONTINYENT (2006)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 21-04-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 46 Visitants: 45 Usuaris: 1 - francesc