El Síndic de Greuges estudiarà la denúncia pel so de les campanes de Girona - (01/12/1998)

GIRONA, 1 (EUROPA PRESS)

El Síndic de Greuges, Anton Cañellas, ha anunciat que ja ha rebut el cas del veí de Girona que va denunciar que les campanes de l'Ajuntament i de la Catedral tocaven massa alt i superaven els límits de decibels permesos. El Síndic va afirmar que malgrat que encara s'ha d'estudiar el cas, sembla ser que en principi es podrà intervenir.

El denunciant, David Grifeu, es va reunir amb Cañellas per exposar-li el cas i donar-li els estudis que ha elaborat sobre les campanes. Grifeu, que és enginyer industrial, ha elaborat un estudi en el qual demostra que les campanades superen i fins i tot doblen els límits de decibels permesos per l'ordenança municipal regualdora de sorolls.

El Síndic ha reconegut que aquest és un dels casos més originals que ha rebut i ha afegit que és la primera denÚncia d'aquest tipus que li arriba. Per la seva banda, el conseller del Síndic, Xavier Bover, ha informat que la denúncia entra dins les competències de Síndic. Grifeu va informar l'Ajuntament de Girona de les molèsties que li provoca el soroll de les campanes i va sol·licitar que aquestes no toquessin entre les deu i les vuit del matí. L'Ajuntament va respondre a Grifeu que no actuària si no hi havia més gent que ho sol·licités.

Ara el Síndic haurà d'estudiar el dossier presentat per Grifeu i determinar en quina mesura l'Ajuntament i el Bisbat no han complert en les seves diligències. Aquesta fase podria durar de dos a tres mesos i després, si el demandant tingués raó, es recomanaria a l'Ajuntament i al Bisbat les mesures que han de prendre.

 • Catedral basílica de Santa Maria - GIRONA: Campanes, campaners i tocs
 • GIRONA: Campanes, campaners i tocs
 • Campanars: Bibliografia
 • Soroll i denúncies: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Europa Press (1998)
  © Campaners de la Catedral de València (2023)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 29-11-2023
  Convertir a PDF

  Connectats: 23 Visitants: 22 Usuaris: 1 - blaisenyer