La torre metàl·lica amb les quatre campanes ja s'ha col·locat dalt del campanar de l'Església de Sant Pere

Amb l'ajuda d'una grua de grans dimensions, el coronament amb les campanes va ser col·locat al capdamunt de l'estructura del campanar. Foto Anna FARGAS
Amb l'ajuda d'una grua de grans dimensions, el coronament amb les campanes
va ser col·locat al capdamunt de l'estructura del campanar. Foto Anna FARGAS

La torre metàl·lica del campanar de l'Església de Sant Pere ja està col·locada en el seu lloc. A les 9 del matí del passat divendres va començar el procés de preparació del material i a les 10 i pocs minuts ja s'estava elevant el coronament per ser col·locat dalt del campanar. Jordi Rovira, de l'empresa encarregada de la col·locació de les campanes i els rellotges, Iyac, S.L. Rellotgeria Monumental, va comentar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que "tot i que el procés de preparació ha estat bastant més lent, l'acte en sí de col·locar la cúpula en el seu lloc ha estat molt ràpid i sense cap problema".

Per tal d'elevar el coronament es va utilitzar una sola grua més potent que les dues que es van fer servir el dia que es va traslladar la torre metàl·lica, del camió que la transportava, al terra de la plaça de l'Església. En aquesta ocasió es van protegir les quatre bigues amb unes lones per evitar que saltés la pintura i es van subjectar amb quatre cordes d'uns 5 metres. A la vegada, del ganxo de la grua es van penjar dos cables d'acer que subjectaven una barra de ferro resistent i és d'aquesta barra de ferro d'on es van subjectar les quatre cordes per tal d'elevar el coronament.

Una vegada es va col·locar el coronament dalt del campanar, es va subjectar l'estructura, i es va fer sonar la Petra, la campana més gran i la que està situada en el punt més baix de la torre metàl·lica, en aquell moment es va poder observar com alguns veïns sortien als balcons i com, a peu de carrer, es giraven en direcció al campanar, comentant que ja s'havien col·locat les campanes.

Jordi Rovira va explicar que "a partir d'aquí s'haurà de fer tota la instalació elèctrica perquè els martells elèctrics que hi ha instalats dintre les campanes puguin tocar, i també faltarà acabar d'instalar les esferes dels rellotges", recordem que es col·locaran 4 rellotges, un a cada costat del campanar, i que la seva mida serà de 2 metres de diàmetre. Pel que fa al termini final per veure les obres enllestides, Rovira explica que "aquest més ha d'estar tot enllestit, en una setmana i escaig estarà enllestit".
FARGAS, Anna
Revista de Cambrils (21-01-2008)
 • CAMBRILS: Campanes, campaners i tocs
 • Campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Revista de Cambrils (2008)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 20-01-2021
  Convertir a PDF