70 torxes i 50 palmes decoraran els campanars de la ciutat la propera Setmana SantaUn any més, la Colla de Campaners d’Ontinyent decorarà els principals campanars de la ciutat amb el únic element litúrgic que engalana les nostres torres al llarg de l’any conjuntament amb el betlem de llums del campanar de la Vila. És tracta de les palmes de Diumenge de Rams. La Regidoria de Parcs i Jardins del EXCM Ajuntament d’Ontinyent conjuntmanet amb l’empresa de manteniment dels parcs de la nostra ciutat, facilitaran a la Colla de Campaners d’Ontinyent un total de més de 50 palmes que seran distribuides pels principals campanars de la població.

Com és normal i d’acord tamany i estructura de les torres, el campanar de la Vila serà decorat amb un total de 24 palmes grans naturals (8 en cada planta de les tres que existeixen), 8 en tindrà Sant Carles, altres 8 Sant Miquel, 2 L’Ermiteta de la Concepció, 2 més el Monestir de la Puríssima Sang i 3 en Sant Francesc. Dits elements seran col·locats entre el dissabte de Passió i Diumenge de Rams a bon cop de matí de tal forma que al moment de la celebració de la benedicció de Palmes i Rams en cada respectiva església estes estiguen col·locades i puguen ser beneides junt la resta de palmes i rams que portarà la feligresia.

Aquest element decoratiu i característic de la Setmana Santa permaneixerà instal·lat en les nostres torres fins el Diumenge de Combregats (30 d’Abril) on seran retirades i guardades per tal d’elaborar la cendra de Dimecres de Cendra de l’any vinent. Una tradició que és remonta a la nostra ciutat des del segle XIX.

Per altra banda ja és troben apunt les set Matraques que tocaran el proper Dijous Sant fins el Dissabte de Glòria essent la nostra ciutat, la que més tradició comporta en aquest toc sobre tota la nació i que més matraques conserva en funcionament. Per aquest fet, a partir del Dijous Sant per la vesprada i despres de cada celebració de la Commemoració del Sant Sopar, és desconectaran totes les campanes de la ciutat, no s’escoltarà cap toc de campana, (incloent els rellotges) també els campanars que tinguen esfera deixaran de marcar les hores i s’apagaran tots els enllumenats decoratius de les torres les nits del Dijous, Divendres Sant i Dissabte fins cantar Glòria. Com és habitual, al campanar Major de la Ciutat, la Vila, es prodrà contemplar en les nits citades anteriorment i mentre transcòrreguen els principals actes de Setmana Santa l’espectacle il·luminatiu més impactant. Al voltant de 70 torxes de foc il·luminaran la Torre Major d’Ontinyent fent una visió única que cada any causa més expectació. Per tal fet, la Colla de Campaners d’Ontinyent utilitzarà més de 20 litres de parafina (cera líquida) repartits en torxes entre 1’5 i 2m d’alçada per tal de que es puguen contenplar perfectament. Cada any, aquest treball requereix un complet estudi i feina de preparació intensa que comporta tota la Semtana Santa.

A més a més, és prodrà gaudir del senyal de dol més característic, és a dir, totes les cordes de les campanes penjaran dels exteriors dels campanar indicant el dol i dejuni de les campanes que s’allargarà finas Cantar Glòria.

Com a novetat d’aquest any, cal destacar la participació de la Colla de Campaners d’Ontinyent en la Processó del Crist de la Palma el proper Diumenge de Rams on processionarà la campana menuda del campanar mòbil amb un carruatge especial per a l’ocasió així com la visita, durant tota la Setmana Santa, per tal de coneixer la nostra forta i arrelada tradició campanera, dels campaners del Fadri de Castelló de la Plana i Bètera.

Colla de Campaners d'Ontinyent
(11-03-2008)
 • Arxiprestal Parròquia de l'Assumpció de Santa Maria - Campanar de la Vila - ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • Campanar Mòbil de la Colla de Campaners - ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • Convent de la Concepció - Pares Franciscans - ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • Convent de la Puríssima Sang - Mares Carmelites - ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • Ermiteta de la Concepció - ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • Esglèsia de l'Arcàngel Sant Miquel - ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • Església de Sant Francesc - ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • Reial Parròquia de Sant Carles Borromeu - ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • COLLA DE CAMPANERS D'ONTINYENT (ONTINYENT) : Tocs i altres activitats
 • Matraques: Bibliografia
 • Reparació de campanes: Bibliografia
 • Tocs manuals de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Colla de Campaners d'Ontinyent (2008)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 20-05-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 32 Visitants: 32 Usuaris: 0