AURORA MONTSERRAT - Inauguració del nou espai d’interpretació Bisbe Oliba i reformes al campanar catedral de Vic

Inauguració del nou espai d’interpretació Bisbe Oliba i reformes al campanar catedral de Vic

Ahir dissabte 31 de març, coincidint amb el Mercat de Rams, el Museu Episcopal de Vic va inaugurar el nou espai d’interpretació del bisbe i Abat Oliba, un punt de trobada i divulgatiu d’aquesta figura tant important de la nostra Catalunya de fa 1000 anys, que fou un referent a tot Europa i que dóna nom al GR-151 Camins d’Oliba, creada a propòsit.

Els Camins del bisbe i abat Oliba és un recorregut que comença al Monestir de Montserrat i acaba a Molló, frontera amb França, camí del Monestir de Sant Miquel de Cuixà, d’on també en fou abat. I és que Oliba fou abat de Ripoll i de Cuixà i bisbe de Vic i aquest camí vol donar a conèixer bona part del llegat d’Oliba, home religiós, culte i gan treballador, impulsor de l’art romànic a Catalunya, un dels països amb més patrimoni d’aquest art a Europa.

I Oliba, no tant sols es va preocupar per l’art. Tal i com va recordar el president de la generalitat, sr. Artur Mas, qui va ser present en aques acte tant important per Vic, Oliba lluità també per la justícia i per ajudar als més pobres envers l’ambició de poder i augment de violènvia de la mà dels nobles poderosos immersos en el feudalisme, amb la Pau i treva de Déu.

El Museu episcopal de Vic compta, doncs, amb aquest centre d’interpretació d’Oliba i just, a la sortida, s’hi torba el campanar romànic de la catedral de Vic, també obra d’Oliba i que donà lloc a rèpliques per tota la comarca, -Osona pot dir orgullosa que compta amb 16 campanars romànics, -és obert a tothom que hi vulgui entrar i pujar-hi.

Dues visites de gran interès cultural i plenes d’història.

AURORA MONTSERRAT

Rural Turístic (01-04-2012)

 • VIC: Campanas, campaneros y toques
 • Visitas a campanarios: Bibliografía

   

 • Volver a la página anterior
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Rural Turístic (2012)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 27-11-2020
  Convertir a PDF