Cinc mesos sense que soni el campanar d’Esparreguera

L’associació Amics del Campanar demana la reparació d’una avaria elèctrica pressupostada en 3.000 euros


El campanar de l’esglèsia d’Esparreguera porta cinc mesos sense sonar de forma automàtica quan el rellotge marca les hores i els quarts. L’associació Amics del Campanar d’Esparreguera i els veïns del municipi demanen a la companyia elèctrica la reparació d’una avaria pressupostada en 3.000 euros.

El campanar de l’esglèsia d’Esparreguera, construït al segle XVI, és el segon més alt de Catalunya amb 63,5 metres d’altura. Una pujada de tensió, posterior a una tempesta, va fer malbé el mecanisme que fa sonar automàticament les campanes.

Tot i que l’empresa ha adquirit el compromís de posar solució a la situació, són cinc els mesos que el poble porta sense sons de campanes i no hi ha una data fixada per arreglar l’avaria.

L’associació Amics del Campanar té por que la situació es perllongui fins al Nadal, quan té activitats previstes a l’esglèsia. És per això que ha demanat a l’Ajuntament que avanci els diners de la reparació del mecanisme de l’històric campanar, tot i que la propietat és de l’esglèsia.

Des de l’Ajuntament han descartat avançar els diners, han demanat paciència i han recordat que les campanes es poden fer sonar de manera manual.

AMICS DEL CAMPANAR D'ESPARREGUERA

LaPremsaDelBaix (19-10-2012)

 • Parròquia de Santa Eulàlia - ESPARREGUERA: Campanes, campaners i tocs
 • ESPARREGUERA: Campanes, campaners i tocs
 • AMICS DEL CAMPANAR (ESPARREGUERA) : Tocs i altres activitats
 • Conservació, manteniment: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © LaPremsaDelBaix (2012)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 27-10-2021
  Convertir a PDF