Cau un fragment d’un dels rellotges del campanar de Taradell a causa de la pluja


Cau un fragment d’un dels rellotges del campanar de Taradell a causa de la pluja - Autor: taradell.com

Si algú mira l’hora als rellotges del campanar de Taradell, des d’aquest dilluns hi trobarà una diferència. Un dels quatre rellotges, concretament, el que mira cap al nucli antic del poble ha perdut un fragment de l’esfera. Com es veu a les imatges, més o menys un quart d’esfera (entre els números 8 i 11) ha desaparegut.

Les causes podrien haver estat les pluges dels últims dies i el vent d’aquest dilluns, sumat a l’antiguitat de les esferes. Consultat per Taradell.com, mossèn Joaquim Fàbregas desconeixia l’incident, tot i que ha assegurat que periòdicament es fa el manteniment de les broques de subjecció de tota la carcassa del rellotge. També ha admès que els rellotges tenien molts anys i que es mirarà d’arreglar. Mirant les imatges, el que s’hauria desprès seria una part del vidre de l’esfera on hi ha els números pintats.

En tot cas l’incident no ha passat d’una anècdota, perquè a la base del campanar no hi havia cap fragment i possiblement hagi caigut damunt la teulada de l’església.

TARADELL PUNT COM

TARADELL PUNT COM (29-04-2013)

 • TARADELL: Campanes, campaners i tocs
 • Rellotges: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, inscripcions, any fosa, autor, article
  © TARADELL PUNT COM (2013)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 13-07-2020
  Convertir a PDF