Concert de Campanes per a la Gran Fira de Juliol de València

Els Campaners de la Catedral de València oferiran un concert de campanes inclòs en la programació de la Gran Fira de Juliol de València el dia 23 a les 18 hores

Dins dels actes i activitats organitzades des de la Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València s’ha inclòs enguany un concert de campanes que tindrà lloc a la Torre del Micalet el dia 23 de juliol a les 18 hores. Es recomana als assistents la localització de la Plaça de l’Almoina per tal de poder gaudir del concert plenament.

Els tocs de campanes eren un acte que es realitzava durant la Fira fins fa uns 90 anys, i que es nomenava inclús als fullets publicitaris. Així es recuperarà aquesta tradició perduda de fer sonar les campanes durant estos dies de Fira, gràcies a l’Ajuntament de la Ciutat i al Capítol de la Catedral.

El concert, d’uns 35-40 minuts constarà de dos parts:

Amb estos tocs es mostraran les diferents capacitats musicals del conjunt de campanes. Campanes repicades i en moviment, voltejades, amb diverses combinacions, que demostren com es configura el llenguatge de les campanes per tal de construir el temps i l’espai de la comunitat, per diferenciar els temps festius de la Ciutat i per transmetre els sentiments compartits a través de la música d’aquestes històriques campanes.

Els tocs seran realitzats pels “Campaners de la Catedral de València”, qui s’encarreguen dels tocs manuals de les campanes de la Torre del Micalet al llarg de l’any. A banda de l’activitat sonora, els seus membres es dediquen a l’estudi, investigació, difusió i transmissió del patrimoni campaner, per tal de conèixer, utilitzar, conservar i difondre les peculiars característiques d'un instrument musical destinat a usos comunitaris.

CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
(20-07-2016)
 • Catedral de Santa Maria - VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
 • Concerts de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 25-07-2021
  Convertir a PDF