Els Campaners de Reus han acompanyat la festa de Corpus

El campanar de Reus ha anunciat la festa de Corpus amb tocs tradicionals de campanes gràcies a la feina dels agrupaments escoltes MontsantCim i Misericòrdia, que són els Campaners de Reus, des de fa 18 anys.

Un any més i com és tradició des de fa 18 anys, els Campaners de Reus han anunciat la festa de Corpus, la sortida dels gegants i han acompanyat la professó del diumenge, amb els tocs manuals de campanes.

Els reusencs han gaudit del so tradicional de les 4 campanes en aquests tocs:

 • Toc de Festa anunciant la sortida en cercavila dels Gegants i la Mulassa. Té una durada de 15 minuts i anuncia la festa i la sortida dels gegants. Es fa amb el repic a ritme constant de la Petra Clàudia, la campana més gran del campanar, i amb la campana de Sant Bernat o dels Gegants, la més petita, repicant a un ritme alegre.

 • Toc de Festa anunciant la vigília de la festa de Corpus.

 • Toc de Festa anunciant la festivitat de Corpus i la sortida dels Gegants des de l'Ajuntament; i a 2 quarts de 8 del vespre aprox, després del ball solemne curt de l'Àliga.

 • Toc General acompanyant la professó. Destinat a les grans ocasions, posant en moviment totes les campanes del campanar.

  Actualment la Petra Clàudia resta immòbil, i tan sols es pot repicar simulant-ne el moviment. La resta de campanes sí que poden ser ventades, tot i que les del pis inferior no produeixen el seu so original i tradicional.

  Ho fan possible els agrupaments escoltes MontsantCim i Misericòrdia, que són els Campaners de Reus oficialment des de l’any 2000, d’acord amb l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Reus, quan, després de molts anys d'haver-se perdut la figura del campaner i d'haver-se gairebé oblidat els tocs tradicionals, van decidir recuperar-los.

  Fan aquesta tasca des de la voluntat de l’escoltisme de fer servei a la societat, d'implicar-se en la vida social de la ciutat i fer-se partícip de la festa major reusenca. Amb el mateix objectiu, els dos agrupaments participen d'altres espais de la festa major i de la societat civil.

  MINYONS ESCOLTES I GUIES DE CATALUNYA

  XARXANET (00-00-2018)

 • Església Prioral de Sant Pere - REUS: Campanes, campaners i tocs
 • REUS: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE REUS (REUS) : Tocs i altres activitats
 • Tocs manuals de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © XARXANET (2018)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 21-02-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 19 Visitants: 19 Usuaris: 0