Vídeo normal 1030

VídeoPer a baixar el vídeo
Autors de la documentació COMARCAL TELEVISIÓ
Títol Una subvenció de 17.570 euros per a rehabilitar les campanes
Data 13-07-2016
Duració 02:56
Classe informativo
Notes Salem ha pogut recuperar les seues campanes gràcies a una ajuda de 15.000 euros de la Diputació de València i a les donacions dels feligresos. La restauració, efectuada per l’empresa 2001 Tècnica i Artesania, ha costat 17.570 euros i ha permès que estes campanes hagen sonat este cap de setmana en les festes a la Divina Aurora i la Verge del Rosari.

El projecte s’ha portat endavant en el conjunt de les tres campanes: la més gran, de 255 quilos, és de l’any 1826; la segona, de 140 quilos, data de 1751; i la més menuda, de 25 quilos, és la més recent, de l’any 1831. La mitjana era la que presentava majors problemes de restauració però, gràcies al treball dels experts, s’ha quedat nova.

El procés de restauració, que ha durat un mes i mig, ha consistit en la neteja del bronze de les campanes i en la substitució dels jous de ferro per altres tradicionals de fusta, amb la incorporació electrònica, que és compatible amb els tocs manuals que s’empren en les festes i permeten recuperar els tocs i l’acústica tradicionals, però està no ha sigut la única actuació portada a terme per a que este immoble religiós puga durar molts anys més en perfectes condicions. Gràcies als 25.000 euros aportats pels veïns del poble, s’ha pogut restaurar l’altar major.

Este poble de la Vall d’Albaida de poc més de 400 habitants pot estar ben orgullós del seu patrimoni, ja que l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel és el seu emblema. Tot i que conserva algun mur del temple anterior, com ara una porta tapiada de mig punt del segle XVII, l’edifici respon al concepte ideat per fra Vicent Cuenca. Aquest frare era un dels arquitectes més importats de la Xàtiva del 1800. La planta original es conserva emmarcada a l’escala de la casa consistorial. S’acabà l’obra pel 1820 i el resultat fou una obra classicista, molt del gust de l’època, amb planta de creu llatina i 6 altars laterals. El campanar presenta una decoració austera, amb huit pilastres llises i xapitells.
Vídeo HD
 • Parròquia de Sant Miquel Arcàngel - SALEM: Campanes, campaners i tocs
 • SALEM: Campanes, campaners i tocs
 • 2001 TÉCNICA Y ARTESANÍA, S. L. (MASSANASSA) : Intervencions
 • Restauració de campanars
 • Vídeo
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  : 06-07-2022
  Convertir a PDF