Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Francesc d'Assis - MISLATA (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència: 1298)


Data de construcció 1960ca
Descripció La parròquia té una espadanya, situada a la part superior de la façana principal. Aquesta té un arc de ferro i una creu.
Protecció El temple té la condició de Bé de Rellevància Local segons la Disposició Addicional Quinta de la Llei 5/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de modificació de la Llei 4/1998, d'11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià (DOCV Núm. 5.449 / 13.02.2007). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General de Cultura adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Estat actual La campana està situada a l'espadanya de la parròquia amb truja de ferro i mecanitzada amb motor d'impuls i mig vol. Té un batall lligat però no reforçat amb cable de seguretat.
Campanes La campana va ser fosa en l'any 1962 per la foneria de Salvador Manclús del Grau de València junt a altra campana amb destí al campanar. Es tracta d'una campana industrial de fabricació seriada, fosa sense estar encarregada per al poble. Les inscripcions foren afegides posteriorment. Després de la benedicció va quedar ubicada a l'espadanya, sent mecanitzada amb motor de vol continu i mig vol.
Tocs actuals de campanes Volteig automàtic.
Propostes Cal canviar la truja de ferro per altra nova de fusta. Igualment cal substituir el motor de vol continu per altre d'impuls i retirar el mig vol. Es podria mecanitzar amb electromall monofàsic.
Autors
 • MARTÍN NOGUERA, Francesc Xavier (14-11-2000)
 • ALEPUZ CHELET, Joan (18-12-2015)
 • 2 Fotos

  Fitxes de totes les campanes

  Editor ALEPUZ CHELET, Joan
  Actualització 08-06-2020

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  EspadanyaMaria de los Dolores (1)MANCLÚS, SALVADOR19623321

 • MISLATA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 08-12-2021
  Convertir a PDF