Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Feliu de Bruguera - RIBES DE FRESER (CATALUNYA)

(Referència: 4749)


Alçada del campanar 16.23
Descripció Altitud: 1150 metres.
Església romànica del segle XII engrandida i transformada al XVIII. Consta d'una nau coberta amb una volta de canó apuntada acompanyada de capelles laterals acollides entre els contraforts; la capçalera la forma un absis romànic semicircular sobrealçat i sense decoració; l'interior està arrebossat i emblanquinat amb decoracions pintades de falsos arcs a les capelles i amb falsos nervis a la volta de l'absis. El cor als peus es troba damunt de l'atri. Els seus murs són de maçoneria de peces mig picades de pedra marronosa amb carreus matussers a cantoneres. El frontis orientat a ponent té un portal rectangular amb marc de pedra carreuada blanca, un fornícula amb imatge, una rosassa atrompetada protegida per una reixa metàl·lica a mitja alçada i una cornisa angular amb una finestreta rectangular al dessota.
Campanar del segle XII del que en queden les bases ja que fou modificat a la part alta amb posterioritat. Té planta quadrada (4'10 x 4'10 m) i està coronat per una cornisa motllurada i una teulada piramidal de pissarra amb inflexió a la base i una bola al cim. La cel·la queda oberta amb quatre finestres d'arc de mig punt, una a cada cara; hi pengen campanes. Els seus murs tenen carreus a la base i paraments de paredat amb carreus a cantoneres als cossos superiors.
Situació: mig inserit al cos lateral de la dreta del temple cap al centre de la banda de migdia.
Alçada: 16'23 metres.
Esveltesa: 4
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-4133
Campanes Les campanes, modernes, compten amb extraordinaris jous de pedra i fusta que han de ser protegits, restaurats i conservats.
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (21-09-2004)
 • SOBRINO, Josep (2012)
 • 7 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 01-05-2016


 • RIBES DE FRESER: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 27-02-2021
  Convertir a PDF