Inventari de Campanes

Ermita del Calvari - SANTA POLA (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència: 5877)


Data de construcció 1944
Descripció L'ermita està situada a la part més alta del calvari i té un frontó de formes sinuoses al qual està insert l'espadanya. Aquesta té una finestra amb arc de mig punt.
Protecció El temple té la condició de Bé de Rellevància Local segons la Disposició Addicional Quinta de la Llei 5/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de modificació de la Llei 4/1998, d'11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià (DOCV Núm. 5.449 / 13.02.2007). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General de Cultura adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Estat actual L'estat de conservació de la campana és bo, però en 2019 estava envoltada amb uns llums de nadal que dificultaven la seua documentació. Conserva la instal·lació tradicional amb una truja de fusta i cigonyal per a voltejar-la des de l'interior de l'ermita. Té batall lligat però no reforçat amb cable de seguretat i està pintada amb un color platejat.
Campanes Té una campana, obra de la foneria Hermanos Roses de Silla (València). No té l'any de fosa, però possiblement es va fondre en 1944.
Tocs tradicionals de campanes Volteig manual de la campana des de l'interior de l'ermita.
Intervencions L'ermita es va construir al segle XIX però va ser profundament reformada en 1944, quan va adquirir l'aspecte que presenta actualment.
Propostes La instal·lació de la campana és tradicional i cal conservar-la i restaurar-la. En cas d'intervenció sols es canviaran les parts que no asseguren l'estabilitat del conjunt. Cal reforçar el batall amb cable de seguretat.
Autors
 • ALEPUZ CHELET, Joan [Documentació de la campana] (10-03-2019)
 • 2 Fotos

  Fitxes de totes les campanes

  Editor ALEPUZ CHELET, Joan
  Actualització 01-08-2020

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  EspadanyaJesús, Maria i Josep (1)ROSES, HERMANOS (SILLA)1944ca4037

 • SANTA POLA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  : 20-05-2022
  Convertir a PDF